Cîţu: Deficitul bugetar pe 2019 este de 4,6%. PSD a lăsat în urmă facturi neplătite de ani de zile

Florin Cîţu
Florin Cîţu (Screenshot)

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că anul trecut s-a încheiat cu un deficit bugetar de 4,6%, precizând că unul dintre motive a fost faptul că fosta guvernare PSD a supraestimat veniturile în buget pentru a "diminua artificial deficitul bugetar la începutul anului".

"Anul trecut s-a terminat cu un deficit bugetar de 4,6%, puţin peste ceea ce estimam la rectificarea din noiembrie. [...] Ceea ce vă spuneam din primul moment în care am preluat acest mandat, veniturile au fost supraestimate în buget în 2019 tocmai pentru a diminua artificial deficitul bugetar la începutul anului", a susţinut ministrul Finanţelor.

Florin Cîţu a mai afirmat că "deficitul pe anul acesta este construit pe un model conservator care ţine cont de structura economiei", subliniind faptul că această structură nu poate fi schimbată peste noapte, "din pix".

"Nu poţi să schimbi din pix, nu poţi să aduci, din pix, venituri mai mari la buget peste noapte. Şi de aceea şi anul acesta avem o structură o veniturilor care nu depăşeşte cu mult veniturile încasate anul trecut", a adăugat ministrul Finanţelor.

De asemenea, Cîţu a reproşat fostului Guvern condus de Viorica Dăncilă că a lăsat în urma sa facturi neplătite, lucru care a avut un impact asupra economiei private.

"Nu putem să cerem de la economia privată conformare voluntară atât timp cât noi, ca stat, nu ne comportăm normal, nu plătim facturile. Şi ceea ce aveţi în decembrie şi în noiembrie anul trecut reprezintă un stat normal. Au fost facturi acumulate ani de zile, au fost neplătite şi am plătit acele facturi", a mai transmis Florin Cîţu.

Declaraţiile integrale în materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne