Cîţu cere intervenţia procurorilor: PSD trebuie să răspundă penal. La începutul epidemiei stocurile erau pe zero

Florin Citu
Florin Citu (Epoch Times România)

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, a declarat, la Digi 24, că la începutul crizei generate de Covid-19 stocurile lăsate în urmă de PSD au fost pe “zero” iar, din punctul său de vedere, social-democraţii ar trebui să răspundă penal pentru acest lucru.

“Eu am spus că am încredere că economia îşi va reveni din trimestrul 3, pentru că am încredere că antreprenorii vor să-şi ţină compania să funcţioneze. Ce putem noi să facem este să furnizăm toate instrumentele de care au nevoie să poată să facă testarea. Când a pornit această criză vă aduc aminte că aveam stocurile 0. Socialiştii au lăsat stocurile ţării la zero. Trebuie să răspundă pentru asta. La un moment dat, cineva, o instituţie a statului, trebuie să se ducă împotriva celor care au guvernat această ţară şi au lăsat stocurile zero. Aici vorbim de răspundere penală a celor care au fost la guvernare până acum”, a precizat Cîţu.

Ministrul a mai declarat că, în prezent, avem “stocuri de măşti, există dezinfectant, există termometre, există teste” iar orice antreprenor care doreşte să-şi ţină compania deschisă poate găsi aceste “instrumente”.

Totodată, în ceea ce priveşte o posibilă testare în masă a cetăţenilor care merg la muncă, Florin Cîţu a afirmat că, deocamdată, nu ştie de existenţa unui asemenea plan, dar că Guvernul Orban ia în considerare măsuri care să-i ajute pe antreprenori.

“Dacă va fi nevoie ca statul să ajute pe partea de testare, poate şi financiar, este posibil. Permanent suntem în discuţii cu sectorul privat. Partea nouă pe care am adus-o în această guvernare este relaţia de parteneriat cu sectorul privat. Am fost transparenţi, ne-am plătit facturile la timp şi i-am ascultat de fiecare dată când au avut soluţii, pentru că majoritatea măsurilor pe care l-am luat au venit după discuţii cu sectorul privat”, a adăugat liderul PNL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne