Cîţu, avertisment: "România intră într-o perioadă îngrozitoare! Dragnea şi Vîlcov vor să vă mai tragă o ţeapă"

Nu mai este niciun dubiu că România este împinsă de Liviu Dragnea şi ai lui spre o criză de proporţii, iar o economie distrusă şi un rai al infractorilor este exact ceea ce doresc aliaţii liderului PSD de la est, a opinat senatorul Florin Cîţu.
Florin Cîţu(PNL),
Florin Cîţu(PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi "creierul" programului de guvernare Darius Vîlcov vor să le mai tragă o "ţeapă" românilor, a avertizat, pe pagina sa de socializare, senatorul PNL Florin Cîţu.

"Aveţi grijă ce faceţi cu banii dumneavoastră. Dragnea şi Vîlcov vor să vă păcălească. Nu mai este niciun dubiu că România este împinsă de Dragnea şi ai lui spre o criză de proporţii. Şi mai ales nu mai este niciun dubiu că le convine pentru că aşa îşi mulţumesc finanţatorii de la est. Iar modificarea codului penal şi a celorlalte legi din "pachetul pe justiţie" au rolul de a-i ţine afară din puşcărie după ce au folosit banii publici în interes personal şi au subminat economia naţională. Această gaşcă distruge în aceste momente o economie care este vitală pentru aliaţii noştri strategici. O economie distrusă şi un rai al infractorilor este exact ce doresc aliaţii lui Dragnea de la est", a declarat Cîţu.

Potrivit senatorului, totul devine evident pentru oricine dacă adăugăm şi atacurile directe şi din ce în ce mai dure ale lui Dragnea şi ale miniştrilor din Guvern la adresa UE şi a NATO.

"Chiar nu se vede de unde sunt finanţaţi aceşti oameni şi pentru ce? Ba se vede. UE ne opreşte fondurile, OECD ne-a închis uşa în nas, iar SUA îşi arată îngrijorarea faţă de situaţia din România atât de la Washington cât şi la Bucureşti. Vă spun de pe acum că nici tăierea fondurilor UE, nici mesajul clar al OECD, nici mesajele de la Washington nu vor avea succes. Dragnea şi ai lui vor să fure în linişte şi doar "master-ul" de la est le permite asta şi îi va proteja. În acest context nenorocit din istoria României, Dragnea şi Vîlcov vor să vă mai tragă o ţeapă cu emisiunea de obligaţiuni "Tezaur". Vor să le daţi bani cu împrumut pentru 5 ani de zile. Şi nu oricum. Să le daţi banii şi să-i mai vedeţi peste 5 ani. Nu puteţi să-i retrageţi, nu puteţi vindeţi obligaţiunile, nu puteţi să faceţi nimic. Să ne uităm la găinăria propusă de aceştia. Voi le daţi pentru 5 ani de zile banii şi ei vă dau anual o dobândă de 5%", a precizat Cîţu.

Liberalul a prezentat o serie de argumente în acest sens:

- în 2016 statul s-a împrumutat de la cetăţeni cu o dobândă de 2.15% pe an. Asta înseamnă că în luna august a acestui an cei care au împrumutat statul atunci primesc o dobândă de 2.15% dar, atenţie mare, rata inflaţiei astăzi este de 5.4%. Să sperăm pentru acei cetăţeni că va scădea… dar nu sunt şanse din punctul meu de vedere. Astfel, valoarea banilor pe care o primesc o să fie mai mică şi acei cetăţeni au împrumutat statul pe gratis. Ba au mai dat şi bani în plus.

- acum Dragnea şi Vîlcov vă propun să le daţi banii şi ei vă plătesc 5% pe an. Implicit vă spun că în anii următori rata inflaţiei o să fie sub 5%. Păi nu spuneau ei când îi avertizam că depăşeşte 5% în 2018 că sunt alarmist? Cine m-a ascultat s-a protejat. Cine i-a ascultat pe ei a pierdut. Trebuie să vă întrebaţi un singur lucru. După ce au luat banii ce este în avantajul statului, să crească sau să scadă inflaţia? Dacă o creşte se împrumută gratis. Este clar acum, nu?

- un lucru care ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru dumneavoastră. Banii sunt BLOCATI 5 ani. Dacă aveţi nevoie de bani urgent trebuie să găsiţi în altă parte. Aşa că atunci când vă faceţi calculele puneţi şi costul pe care îţi veţi plăti pentru a face rost de bani urgent.

- prin comparaţie, investitorii profesionişti sunt lăsaţi să facă ce vor. Dacă vor să vândă obligaţiunile la o zi după ce au împrumutat statul român pot să o facă. Aşa este normal. Dragnea şi Vîlcov mizează pe faptul că nu aveţi experienţă cu acest produs financiar.

- încă un semnal de alarmă, veniturile din dobândă nu sunt impozitate. Lăsăm la o parte discriminarea grosolană faţă de sectorul privat. Am stabilit de nenumărate ori că sunt praf când vine vorba de economie de piaţă, competiţie etc.. Dar nici nu-i interesează. Totuşi, ar trebui să vă întrebaţi, de ce încearcă să vă ofere condiţii aşa “bune”. Ce vă ascund? Exact ce v-am spus mai sus, asta vă ascund.

"V-am prezentat câteva argumente pentru care nu ar trebui să investiţi în obligaţiunile statului român. Bineînţeles, alegerea este a dumneavoastră şi faceţi ce doriţi. Dar vă mai spun un singur lucru. România intră într-o perioda îngrozitoare. Atât economic cât şi politic. Preţurile cresc, dobânzile cresc, şomajul va creşte, economia va scădea. Este acesta contextul în care să blocaţi 5 ani de zile bani în buzunarele lui Dragnea şi Vîlcov? Share, să afle cât mai mulţi români!", a concluzionat Cîţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne