Cîţu: Avem două miliarde gaură la bugetul de asigurări sociale. N-am auzit-o pe Olguţa guraliva să vorbească despre asta

Florin Cîţu
Florin Cîţu

Aşa-numita Revoluţie Fiscală a PSD-ului care a adus transferul contribuţiilor de la angajator la angajat a avut drept consecinţă, pe lângă scăderea salariilor multor români şi o gaură de 2 miliarde de lei la bugetul asigurărilor de stat, a anunţat, joi, ministrul de Finanţe, Florin Cîţu.

A doua problemă, aşa-numita revoluţie fiscală, prin transferul contribuţiilor. Ştiţi foarte bine că multe dintre salarii au scăzut, au fost zeci de mii de exemple. Avem jumătate dintre companiile din sectorul privat care nu au transferat contribuţiile pentru că ordonanţa este încă în Parlament şi nu se ştie ce se va întâmpla. Acesta este un efect. Ceea ce am descoperit aici este ca un alt efect pervers al acestei revoluţii fiscale este o gaură de 2 miliarde de lei la bugetul de asigurări sociale de stat. Deci neplata contribuţiilor. Asta la 10 luni doar", a declarat Cîţu.

"Şi nu am auzit-o niciodată pe Olguţa guraliva să vorbească despre aceste 2 miliarde şi de ce nu le-a colectat. Tot la revoluţia fiscală, ca să vă aduc aminte, a fost şi reducerea procentului care mergea către Pilonul 2 de pensii. Tot în partea fiscală vorbim despre TVA defalcat, despre supraimpozitarea contractelor part-time, toate acestea împreună au afectat economia României. Şi, bineînţeles, Ordonanţa 114 despre care am mai discutat şi care a pus pe butuci cam şase sectoare de economie şi sunt sigur că vom mai vorbi despre asta în perioada următoare", a adăugat ministrul.

Reamintim că Florin Cîţu a semnalat astăzi că PSD a condus ţara după două bugete, o metodă folosită şi de fostul lider mafiot Al Capone, motiv pentru care este analizată posibilitatea sesizării procurorilor pentru constituirea unui grup infracţional organizat. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.