Cîţu anunţă o premieră: România s-a împrumutat în euro la dobânzi negative / BNR confirmă

Florin Cîţu (Senator PNL),
Florin Cîţu (Senator PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Premierul desemnat Florin Cîţu a anunţat, joi, că România s-a împrumutat în euro la dobânzi negative - o premieră pentru ţara noastră. Afirmaţiile ministrului interimar de Finanţe au fost confirmate şi de BNR.

„Astăzi avem şi o veste bună, şi este o veste istorică pentru România. Astăzi, pentru prima oară în istorie, România s-a împrumutat cu dobânzi negative, în euro, aşa cum fac alte ţări dezvoltate. Felicitări! Sunteţi primul premier din istorie care a reuşit această performanţă”, a declarat Florin Cîţu.

Potrivit şefului Finanţelor, aceasta arată clar „un semn din partea investitorilor că ceea ce am făcut până acum este apreciat”.

„Investitorii au încredere în România şi de aceea astăzi ne-am putut împrumuta în euro la dobânzi negative. Asta pentru a elimina orice urmă de neîncredere sau de dubiu care exista acolo că ceea ce facem noi nu este bine pentru România. Astăzi avem această dovadă clară: România se împrumută la dobânzi negative în euro. Este o performanţă istorică pentru România”, a precizat Cîţu.

Ministrul interimar de Finanţe a explicat ce înseamnă acest lucru.

„Ce înseamnă dobânzi negative? Înseamnă că dacă ne împrumutăm un leu, trebuie să dăm înapoi 90 de bani. Nu mai aruncăm povara împrumuturilor pe generaţiile viitoare, ci dăm înapoi mai puţini bani. Acest lucru îl făceau ţări cu rating mai mare decât România”, a afirmat Cîţu.

BNR a confirmat: România s-a împrumutat de circa 150 de milioane de euro, la o dobândă medie negativă de -0,11%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie