Cîţu, anchetat de ASF. Orban sare în ajutor: "PSD este un partid comunistoid care foloseşte instituţiile statului!"

Faptul că o instituţie a statului controlată de PSD se autosesizează rapid pentru nişte declaraţii politice ale unui senator al opoziţiei, asta în condiţiile în care a tăcut mâlc când Tudose a atacat băncile, arată în ce hal a ajuns România, susţine Orban.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Cunoscut pentru criticile sale acide la adresa programului de guvernare al PSD, senatorul PNL Florin Cîţu a intrat în vizorul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), care-l anchetează pe liberal după ce acesta a susţinut că Guvernul ar putea introduce o taxă suplimentară pe activele bancare. Demersul ASF a stârnit nemulţumirea lui Ludovic Orban, acesta acuzând că PSD este un partid comunistoid cu reflexe bolşevice care foloseşte instituţiile statului pentru a-i reduce la tăcere pe cei care i se opun, relatează Hotnews.

"PSD se comportă ca un partid cu reflexe bolşevice. Este un partid care nu suportă critica, este un partid care încearcă să intimideze pe aceia care-i atacă în slăbiciunile şi în prostiile pe care le fac. Partidul de guvernământ este un partid comunistoid cu reflexe bolşevice, care încearcă să utilizeze instituţiile statului pentru a reduce la tăcere pe aceia care li se opun. Este cazul vicepreşedintelui PNL Florin Cîţu. Este inadmisibil ca ASF să declanşeze la comandă politică o anchetă la adresa domnului vicepreşedinte Cîţu pentru nişte afirmaţii politice care, în mare parte, reflectă intenţiile reale ale Guvernului, şi anume aceea că Guvernul, prin atacurile împotriva sistemului financiar-bancar, nu face altceva decât să pregătească terenul pentru o taxare suplimentară a băncilor", a declarat Orban, citat de News.ro.

În opinia liderului PNL, "faptul că o instituţie a statului controlată de PSD se autosesizează cu o promptitudine de neînţeles pentru nişte declaraţii politice ale unui senator al opoziţiei care critică în mod sistematic toate prostiile făcute de Guvern şi mai ales devoalează intenţiile partidului de guvernământ, arată în ce hal a ajuns România."

"N-am auzit ca ASF să declanşeze anchetă împotriva premierului Tudose atunci când acesta aproape că a incitat românii să nu mai depună bani în bănci sau să-şi retragă banii din bănci. O declaraţie cu o gravitate mult mai mare decât o declaraţie politică a unui senator din opoziţie", a mai punctat Orban.

Reamintim că, săptămâna trecută, senatorul liberal Florin Cîţu a avertizat că Guvernul, din cauza lipsei banilor la buget, "o să vină cu o taxă pe cifra de afaceri, pentru tot sistemul financiar-bancar, de 0,5% aplicată pe active".

La scurt timp, ASF a anunţat că a demarat o investigaţie cu privire la "posibilitatea existenţei unor elemente care intră sub incidenţa abuzului pe piaţă - manipulare prevăzută de Legea nr. 24/2017 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă, ca urmare a vehiculării în spaţiul public a unor informaţii referitoare la o posibilă introducere a unei taxe pe activele bancare".