Cîţu, acuzaţii grave: Criza valutară e premeditată! PSD-ALDE vor să forţeze România să-şi vândă aurul ieftin

Unul dintre cei mai vocali senatori PNL, Florin Cîţu lansează acuzaţii extrem de grave la adresa coaliţiei PSD-ALDE, pe fundalul crizei valutare în care se află România.
Florin Cîţu (Senator PNL),
Florin Cîţu (Senator PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Senatorul PNL Florin Cîţu a afirmat miercuri, pe pagina sa de socializare, că actuala criză valutară este premeditată, PSD şi ALDE intenţionând să forţeze România să-şi vândă aurul ieftin.

"Criza valutară este premeditată! Ţinta - rezerva valutară a României. PSD-ALDE pe de-o parte strigă că pieţele sunt manipulate iar pe de altă parte strigă că BNR trebuie să intervină sa vândă aurul, să vândă euro din rezervă şi să manipuleze cursul valutar. Nu vi se pare suspect?", a declarat Cîţu.

Senatorul arată ce poate face BNR:

- leul se depreciaza si nu intervine nimeni.

- BNR intervine si vinde euro din rezerva valutara. Implicit cresc dobanzile si taxa pe care trebuie sa o plateasca bancile. Dobanzi mari , sistem bancar pe butuci- CRIZA ECONOMICA intr-o luna.

- BNR intervine si vinde euro din rezerva valutara dar sterilizeaza interventiile (pune lei in piata in schimbul obligatiunilor). In aceasta situatie deprecierea se opreste, dobanzile cresc dar nu foarte mult DAR ROMANIA PIERDE REZERVA VALUTARA fara sanse sa opreasca hemoragia.

"Acum este clar de ce asistăm la aceste intoxicări în ultima perioadă? Dobânzile trebuie să rămână jos pentru ca România să vândă cât mai mult din rezervă. Volume mari = preţuri mai mici. BNR rămâne cu singura opţiune, intervine, sterilizează şi vinde rezervă valutară. Cei care au premeditat această criză, PSD-ALDE, ştiu clar unde vor să ducă România. Vor să forţeze România să vândă aurul ieftin. Iar cumpărătorii aurului... aceştia deja sunt pregătiţi şi aşteaptă. Cumpărătorii rezervei valutare sunt cei care forţează deprecierea în acest moment", a precizat Cîţu.

Liderul PNL susţine că este clar o problemă de securitate naţională.

"PSD-ALDE duc România într-o criza valutară, recesiune, fără armată puternică (nu au cheltuit 2% din PIB nici în 2018) şi fără rezervă valutară. Dragnea a primit acest plan de la un grup de 5 persoane (demnitari şi persoane fizice). Revin!", a conchis Cîţu.