Cîţu: A venit momentul! Dăncilă şi Teodorovici trebuie audiaţi, au aruncat economia României în haos

Florin Citu
Florin Citu (Epoch Times România)

Ministrul PNL de Finanţe, Florin Cîţu, îi acuză, marţi, pe predecesorul său social-democrat Eugen Teodorovici şi pe fostul premier Viorica Dăncilă că au aruncat economia României în haos, motiv pentru care se impune audierea lor într-o comisie de anchetă a Parlamentului.

"A venit momentul! Primul Cuplu. Viorica Dăncilă şi Eugen Teodorovici TREBUIE să vină în Parlament şi să explice în cadrul unei comisii de anchetă de ce au aruncat economia României în HAOS în decembrie 2018 cu OUG 114. Ale cui interese le reprezentau? Cine dorea distrugerea economiei naţionale? OUG 114 a fost nocivă pentru companii dar şi pentru cetăţeni. Am spus acest lucru din primul moment. Guvernarea PNL a venit în al doisprezecelea ceas pentru a salva România de la HAOS economic. Un singur exemplu astăzi - suprataxarea sistemului bancar. Efectul a fost cel pe care l-am anticipat din decembrie 2018 - a omorât creditarea într-o economie cu cel mai scăzut grad de intermediere financiară din UE. Acest lucru s-a întâmplat în condiţiile în care toate trompetele socialiste din PSD spun că 'susţin' programul Prima Casa", a afirmat Cîţu.

Liderul PNL a arătat că dinamica creditului în economie a scăzut de la 8% pe an în decembrie 2018 la 6.6% în decembrie 2019.

"Dinamica creditului pentru persoane fizice (socialiştii doar la TV sunt interesaţi de soarta oamenilor) a scăzut de la 19.3% pe an în decembrie 2018 la 13.7% în decembrie 2019. Dinamica creditului pentru companii în lei (socialiştii aici au avut succes pt că ei oricum au vrut să omoare sectorul privat) a scăzut de la 6.2% pe an în decembrie 2018 la 3.2% în decembrie 2019. Am ELIMINAT 90% din OUG 114, inclusiv suprataxarea sistemului bancar. Creşterea economică într-o economie modernă şi puternică este strâns legată şi de accesul rapid al companiilor şi al cetăţenilor la surse de finanţare moderne. Va urma...lista este lungă. Şi de miniştri dar mai ales de măsuri care au distrus economia în ultimii trei ani!", a punctat Cîţu.