Cîţu a explodat: Dragnea, Vâlcov, PSD - asasinii economici ai României. Au aruncat ţara în criză în doar 12 luni!

Implementarea a doar 5% din programul de guvernare a PSD a afectat grav economia României, pierdem decenii de dezvoltare cu fiecare an în care partidul rămâne la guvernare, a avertizat liberalul Florin Cîţu.
Florin Cîţu(PNL),
Florin Cîţu(PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele PSD Liviu Dragnea, "creierul" din spatele programului de guvernare Darius Vâlcov şi PSD sunt asasinii economici ai României şi trebuie să plece acasă pentru că în doar 12 luni au aruncat economia în criză, a transmis miercuri, pe pagina sa de socializare, senatorul PNL Florin Cîţu.

"Rata inflaţiei a ajuns în ianuarie 2018, ATENTIE, … la 4.3%!!! În doar 12 luni PSD a dus rata inflaţiei de la -0.5% la 4.3%. Vă tot spun de jumătate de an că poate ajunge la 6% în 2018. Din păcate se pare că şi eu am subestimat dezastrul în care ne-a aruncat PSD. În acest ritm până la sfârşitul anului rata inflaţiei ar putea ajunge la 10%. Doar în anii '90 am mai văzut astfel de inflaţie galopantă. Dobânzile sunt condamnate (de Dragnea, Vâlcov şi PSD) să crească. Urgent! Cu cât dobânzile rămân în urma inflaţiei, cu atât mai mult rata inflaţiei va accelera. Cu ROBOR la 2% şi inflaţie la 6% sau mai sus, inflaţie de 12% este garantată în câteva luni", a declarat Cîţu.

Senatorul PNL a afirmat că implementarea a doar 5% din programul de guvernare a PSD a afectat grav economia României în 2017, cu efecte pe termen mediu şi lung.

"Toţi indicatorii care prezintă o economie fragilă, bolnavă, s-au deteriorat. Inflaţie, deficit comercial, deficit bugetar, datorie publică, procentul din venituri fiscale folosit pentru cheltuieli neproductive, procentul din PIB cheltuit pentru investiţii (privat plus public). Toţi aceşti indicatori arată după 12 luni că România este într-o criză economică. Astăzi, România aleargă cu viteză din ce în ce mai mare către etatism veritabil. Întoarcerea la o economie funcţională de piaţă o să dureze. Pierdem decenii de dezvoltare cu fiecare an în care PSD rămâne la guvernare. În acest moment, probabilitatea este de aproape 100% ca şi peste 10 ani România o să fie cea mai săracă ţară, cu cea mai proastă infrastructură (nu doar de transport rutier) din UE", a precizat Cîţu.

Potrivit liberalului, pe termen mediu şi lung există două efecte majore a căror evoluţie va accelera-reducerea şi îmbătrânirea populaţiei. Astfel, nu există niciun dubiu că cei care astăzi au între 35 şi 55 de ani şi contribuie la sistemul public de pensii nu vor beneficia de pensie DACĂ nu contribuie singuri astăzi la un sistem privat de pensii.

"Drumul pe care ne duce PSD este un drum către servitute. Este un drum către o economie cu inflaţie galopantă, dobânzi mari, falimente ale companiilor mici şi mijlocii, şomaj, corupţie şi aparat public supradimensionat. Iar pentru a putea menţine acest aparat supradimensionat într-o ţară săracă PSD va suprareglementa economia, va creşte taxe, impozite, accize, amenzi şi va folosi şi mai mult ANAF pentru a stoarce şi ultimul leu de la sectorul privat. PSD trebuie să plece pentru că românii nu vor să se întoarcă în comunism. Românii nu vor să mai plece din România. Românii nu vor să rămână şi în următoarele decenii cea mai săracă ţară din UE. Dragnea, Vâlcov, PSD - asasinii economici ai României TREBUIE să plece acasă pentru că în doar 12 luni au aruncat economia în criză!", a subliniat Cîţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne