Circa 27 de răniţi în urma gravelor turbulenţe pe zborul Moscova-Bangkok

Avion al companiei ruse Aeroflot
Avion al companiei ruse Aeroflot

Cel puţin 27 de pasageri au fost răniţi în zbor al companiei ruse Aeroflot, SU-270 Moscova (Rusia) - Bangkok (Tailanda), atunci când aeronava a intrat într-o zonă de turbulenţe severe, a anunţat compania aeriană naţională a Rusiei. Incidentul a avut loc duminică seară, 30 aprilie a.c., cu puţin timp înainte de aterizare. După turbulenţă, avionul, un Boeing 777 a putut ateriza în mod normal.

Un oficial de la ambasada rusă din Tailanda, Denis Antonyuk, a declarat că victimele sunt 24 cetăţeni ruşi şi trei tailandezi. Dintre aceştia „15 ruşi şi doi tailandezi se află ​​încă în spital“, a menţionat el.

Într-un comunicat, Aeroflot a declarat că echipajul nu a putut să avertizeze pasagerii de turbulenţă, deoarece la TAC (turbulenţe de aer clar) apar în cer senin, cu o bună vizibilitate, acolo unde radarul meteo nu este capabil să le detecteze. În momentul în care avionul s-a apropiat de aeroportul Suvarnabhumi în capitala tailandeză, a intrat în zona de turbulenţe.

„Unii pasageri au fost vătămaţi întrucît nu purtau centura de siguranţă; toţi răniţii au fost transportaţi la un spital local“, se arată în comunicatul ambasadei ruse.

Ambasadorul rus în Tailanda, Kirill Barski, în comentariile sale pentru Sputnik Mundo a declarat că medicii tailandezi oferă asistenţa necesară răniţilor.

Tailanda este o destinaţie populară în rândul turiştilor ruşi, care ajung zilnic, cu zeci de zboruri, din diverse oraşe ruseşti. Mai mult de un milion de ruşi au călătorit în Tailanda, în 2016, în special în principalele oraşe turistice din sudul ţării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe