Circ la Moscova: Jirinovski va candida la preşedinţie în 2018

Vladimir Jirinovski
Vladimir Jirinovski (kremlinrus.ru)

Partidul Liberal Democrat al Rusiei (PLDR) l-a prezentat din nou pe liderul Vladimir Jirinovski ca fiind rival al preşedintelui rus Vladimir Putin la alegerile prezidenţiale de anul viitor.

La alegerile prezidenţiale din martie 2018, Jirinovski va încerca a şasea oară să ajungă la Kremlin. Liderul PLDR se află de peste două decenii la conducerea primului partid de opoziţie înregistrat după prăbuşirea Uniunii Sovietice şi este renumit pentru retorica sa agitatoare şi declaraţiile scandaloase.

Se estimează că Putin va candida şi îşi va prelungi mandatul până în 2024, dar până acum nu a făcut încă un anunţ oficial.

Igor Lebedev, vicepreşedinte al Dumei de Stat şi fiul lui Jirinovski, a declarat că partidul l-a numit luni, în unanimitate, pe liderul său pentru a candida la prezidenţiale.

“Sunt profund recunoscător pentru că am fost nominalizat”, a declarat Jirinovski, fiind citat de agenţia de ştiri Interfax.

Un alt potenţial contracandidat este politicianul din opoziţie Alexei Navalni, care desfăşoară de câteva luni o campanie la nivel naţional, chiar dacă i s-a interzis să candideze din cauza unei condamnări penale despre care acesta a insistat că a fost motivată politic.

În cursa prezidenţială mai sunt înscrişi: Ksenia Sobciak, fostă prezentatoare a unui reality-TV, cântăreaţa Ekaterina Gordin, actriţa de filme porno Elena Berkova, moderatorul TV Anfisa Cehov, modelul Elena Semerikova, lideră a partidului Dialogul Femeilor, precum şi Samson Şolademi, blogger şi om de afaceri rus de origine africană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe