Ciorbea îi "compătimeşte" pe cei care-i cer demisia: Nişte bieţi oameni

"Concediat" de peste 140.000 de români care i-au cerut să-şi părăsească postul pentru a lăsa în loc pe cineva care pune pe primul loc interesul cetăţenilor nu pe cel al politicienilor penali, Ciorbea îi "deplânge" pe cei care i-au cerut demisia.
Victor Ciorbea
Victor Ciorbea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Ţintă a oprobriului după ce a atacat la CCR legea care le interzice condamnaţilor penal să devină miniştri, Victor Ciorbea a declarat, marţi, că cei care în ultimele zile i-au cerut demisia sunt "bieţi oameni" care nu ştiu despre ce este vorba şi nu au avut nici răbdarea şi nici interesul să citească excepţia pe care a formulat-o la Curtea Constituţională, relatează news.ro.

Întrebat dacă, la momentul când a sesizat CCR, a luat în considerare faptul că judecătorii ar putea decide că în Guvern nu pot fi, sub nicio formă, în nicio funcţie, persoane care au o condamnare definitivă, Victor Ciorbea a spus că el a solicitat, în esenţă, acelaşi tratament juridic pentru toţi cei care sunt în conducerea celor trei puteri ale statului.

"Dacă această idee, acest principiu va fi îmbrăţişat de către Curtea Constituţională, Parlamentul ar urma să elaboreze întreaga legislaţie în materie, să o armonizeze şi să creăm un cadru legislativ armonios şi coerent. Nu este admisibil ca într-o lege să se prevadă anumite condiţii pentru anumite puteri ale statului, în alta să se prevadă alte condiţii, să se folosească cele mai diverse denumiri, cele mai diverse terminologii şi formule juridice, în aşa fel încât nimeni nu mai înţelege nimic. De aceea, toate aceste lucruri cred că trebuie rezolvate în mod unitar, principal, cinstit, corect, cu linişte şi fără atâta patimă şi fără manipulare şi dezinformare", a declarat Ciorbea, la intrarea în sediul Parchetului instanţei supreme, unde a fost citat pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul Mineriadei.

Declaraţiile lui Ciorbea au fost făcute în contextul în care peste 140.000 de persoane au semnat o petiţie online prin care se cere demisia Avocatului Poporului, Victor Ciorbea,

De asemenea, miercuri, în Bucureşti şi Cluj sunt anunţate proteste stradale pentru demiterea lui Victor Ciorbea, acuzat că s-a transformat, din Avocat al Poporului în avocatul unui grup penal. Ambele proteste urmează să înceapă la ora 18.00. Protestul din Capitală este programat să se desfăşoare la Universitate, iar cel din Cluj în Piaţa Unirii.