Ciorbea, apostrofat de Iohannis. Dobrovoschi: "Preşedintele României nu face niciodată presiuni"

Nu demult, Klaus Iohannis s-a declarat "indignat" că Victor Ciorbea a decis să trimită la CCR legea care-i interzice lui Dragnea să fie premier. "Atunci când există un semnal negativ în spaţiul public, preşedintele are datoria să aibă un punct de vedere", a explicat purtătoarea de cuvânt a şefului statului.
Mădălina Dobrovolschi
Mădălina Dobrovolschi (Administraţia Prezidenţială)

Purtătoarea de cuvânt a Administraţiei Prezidenţiale, Mădălina Dobrovoschi, a răspuns acuzaţiilor lansate de liderul PSD Liviu Dragnea, potrivit cărora Klaus Iohannis face presiuni asupra Avocatului Poporului şi a judecătorilor CCR referitor la contestaţia legii care le interzice condamnaţilor penal să facă parte din Guvern, ajunsă pe masa Curţii.

"Preşedintele României nu face niciodată presiuni, Preşedintele României respectă în litera legii rolul său constituţional şi vă pot asigura că şi în această acţiune Preşedintele României a făcut ceea ce trebuie să facă, adică a protejat modul în care trebuie respectată Constituţia acestei ţări. Pe de altă parte, nu vreau să fac niciun comentariu în legătură cu modul în care a fost interpretată, într-o notă ironică sau nu, declaraţia mea de diverse personaje", a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, Mădălina Dobrovoschi.

Purtătoarea de cuvânt a preşedintelui a subliniat că Iohannis nu face decât să îşi exercite rolul pe care îl are potrivit Constituţiei.

"Atunci când există un semnal negativ în spaţiul public şi în modul în care pot să acţioneze anumite instituţii, sau partide, sau persoane publice aflate pe scena publică din România, Preşedintele are datoria, ca reprezentant al cetăţenilor, să aibă un punct de vedere şi să se asigure că legile acestei ţări sunt respectate", a subliniat Mădălina Dobrovoschi.

Reamintim că purtătoarea de cuvânt a preşedintelui a declarat recent că Iohannis este "indignat" de demersul Avocatului Poporului de a ataca la Curtea Constituţională legea care le interzice condamnaţilor penal să fie membri ai Guvernului.

"Strădaniile unei persoane care vrea să devină premier nu intră în atribuţiile Avocatului Poporului. Preşedintele trage un semnal de alarmă ca toţi românii să înţeleagă cât de periculos este acest demers, care poate deschide poarta condamnaţilor penal să ne conducă.

Preşedintele României este indignat de acţiunea Avocatului Poporului, o acţiune cu un unic beneficiar [aluzie la Liviu Dragnea - n.r.]. În acelaşi timp, preşedintele României este surprins de rapiditatea cu care Avocatul Poporului doreşte să devină util noii majorităţi politice printr-un demers care apără dreptul persoanelor condamnate penal de a ne conduce", a afirmat atunci Mădălina Dobrovolschi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne