Cioloş: Vrem să-i convingem şi pe colegii din USR, care vorbesc foarte mult de preşedinţie, că trebuie să guvernăm România

Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (Epoch Times)

Preşedintele PLUS Dacian Cioloş le-a transmis un mesaj, într-un interviu acordat miercuri publicaţiei Hotnews, colegilor săi de alianţă de la Uniunea Salvaţi România, în discuţiile negocierilor cu privire la desemnarea candidatului comun la prezidenţialele de anul acesta.

„Vom avea un candidat comun al Alianţei, evident, vom avea câte un candidat propus de partea PLUS şi de partea USR şi apoi vom decide la nivelul alianţei care dintre cei doi ( candida pentru Preşedinţie şi care pentru prim-ministru. Va fi tandem. Din punctul nostru de vedere, la PLUS, dincolo de candidatul la Preşedinţie, e foarte important să avem o poziţionare clară de pe acum privind modul în care ne pregătim să guvernăm România. Eu am spus de când am înfiinţat noi partidul, obiectivul nostru este să ajungem la guvernare în 2020, să putem fi parte a unei majorităţi politice.

Şi noi şi pentru asta ne pregătim la PLUS şi vrem să-i convingem şi pe colegii din USR, care vorbesc foarte mult de preşedinţie, că noi trebuie să guvernăm România. Chiar degeaba am câştiga preşedinţia, dacă nu avem guvernarea, trebuie să fim realişti. Românii aşteaptă de la noi să schimbăm lucrurile în România. Un preşedinte singur nu poate să schimbe lucrurile în România. O majoritate parlamentară şi un guvern pot să facă lucrul acesta. (...)

Românii aşteaptă conţinut, să vadă ce idei avem pentru România, nu să vadă cu ce costum s-a îmbrăcat cutare, ce pantofi a avut, ce pastile a mai luat. Noi luăm foarte în serios treaba asta. O campanie este şi un moment de amuzament de foarte multe ori şi evident că nu putem evita lucrul ăsta. Noi vrem să venim cu lucruri de consistenţă, de conţinut. (...) Acum, înţepăturile le mediază de foarte multe ori presa, pentru că-l întreabă pe un politician 'ce părere aveţi de celălalt?' şi se duce pe urmă la celălalt să-i zică 'aţi văzut ce a declarat ăla, dvs ce părere aveţi?' ”, a declarat liderul PLUS.

Dacian Cioloş a adăugat că principala preocupare a PLUS, dincolo de candidatul la preşedinţie, care evident că este important, este pregătirea pentru guvernare.

Întrebat cum se va lua decizia privind candidatura, el sau liderul USR Dan Barna, Cioloş a răspuns că vor fi negocieri la nivelul alianţei pentru a se lua o decizie în această privinţă.