Cioloş, veste bună: Plata taxelor şi impozitelor se poate face de acum online

În era digitală oamenii nu trebuie să mai consume timp şi nervi pe la ghişee - acesta a fost scopul măsurilor de debirocratizare, a precizat premierul Dacian Cioloş.
Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Florin Chirila/Epoch Times)

De acum înainte, plata taxelor şi impozitelor se va putea face online. Oamenii nu trebuie să mai consume timp şi nervi la ghişee, a anunţat miercuri seară, pe contul său de Facebook, premierul Dacian Cioloş.

"După mulţi ani de paşi insuficienţi în direcţia simplificării relaţiei dintre cetăţean şi stat, de azi, plata taxelor şi impozitelor se poate face online, prin ghişeul.ro. În era digitală oamenii nu trebuie să mai consume timp şi nervi pe la ghişee. Acesta a fost scopul măsurilor de debirocratizare şi digitalizare pe care le-am gândit în acest an", a scris premierul Cioloş.

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a anunţat că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a fost înrolată, începând de miercuri, în platforma ghiseul.ro, astfel încât plăţile către Fisc se vor putea efectua online.

Potrivit sursei citate, contribuabilii persoane fizice pot efectua online plata taxelor şi impozitelor pe care le datorează către ANAF, cum ar fi: impozit pe venituri din salarii sau din folosinţa bunurilor, impozitul pe venituri din dividende, dobânzi, premii, din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală sau din activităţi agricole.

"Totodată, pot fi plătite online contribuţiile pentru asigurări sociale de stat datorate de asiguraţi dar şi de angajatori, cât şi amenzile judiciare", a mai arătat Ministerul Comunicaţiilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne