Cioloş, trimis la "groapa de gunoi a istoriei" de un protestatar. Reacţie corectă a premierului

Nemulţumit că în România au început să sosească refugiaţi, un protestatar l-a huiduit pe Dacian Cioloş. Spre deosebire de majoritatea politicienilor noştri care s-au confruntat cu situaţii similare, premierul a ales să stea de vorba cu omul şi să încerce să îi explice cum vede el treaba.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Premierul Dacian Cioloş şi vicepremierul Vasile Dîncu au fost întâmpinaţi la intrarea în Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, unde aveau programată o vizită oficială, de un protestatar nemulţumit că au început să vină refugiaţi în România.

"De ce se expune România la aşa ceva dacă poporul român e împotriva islamizării şi primirii acestor cote de refugiaţi?", a spus protestatarul, la sosirea la muzeu a delegaţiei guvernamentale, potrivit Agerpres.

Bărbatul a mai strigat mesaje precum "Să vă fie ruşine", "Nu islamizării României" şi l-a huiduit pe premierul Dacian Cioloş căruia i-a spus că va ajunge la groapa de gunoi a istoriei.

Premierul a ignorat atacul şi a intrat în Muzeul de Istorie unde era aşteptat însă la ieşire a decis să stea de vorbă cu bărbatul şi să îi explice situaţia.

"Autorităţile din România au luat o decizie, împreună cu toate celelalte state membre ale UE, de unde România primeşte bani, unde românii pot să se ducă la muncă. Toate ţările acestea membre au luat o decizie, să primească un anumit număr de emigranţi. Românii au primit câteva zeci, asta nu are nimic de-a face cu Constituţia", i-a spus Dacian Cioloş protestatarului.

Şeful Executivului a declarat şi că România are în mod egal obligaţii şi drepturi în comunitatea europeană.

"România face parte din UE şi are nişte drepturi, cum e dreptul de a munci în celelalte ţări, dreptul de a primi fonduri pentru investiţii (...) şi are nişte obligaţii. România şi-a asumat, împreună cu celelalte ţări. În timp ce celelalte ţări primesc zeci sau sute de mii de emigranţi, România s-a angajat la câteva sute şi din care a primit acum zece-cinsprezece. Despre asta e vorba", i-a mai transmis premierul bărbatului.

Protestatarul a refuzat însă argumentele oferite de premier subliniind că nu se poate pune semnul egalităţii între românii care lucrează în străinătate şi migranţii primiţi de ţara noastră.