Cioloş: Românii vor plăti scump dorinţa unor politicieni de a-şi cumpăra capital politic cu banii lor

România are nevoie de o lege a salarizării unitare aplicabilă, nu una făcută doar pentru a ameţi sau anestezia aşteptările legitime ale românilor, a tras un semnal de alarmă fostul premier Dacian Cioloş.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)

Dorinţa unor politicieni de a-şi cumpăra capital politic cu banii românilor şi, mai rău, cu banii şi munca generaţiilor viitoare va duce la creşterea taxelor şi impozitelor, tot poporul fiind cel căruia îi va reveni să achite nota de plată, a atras atenţia joi seară, pe pagina sa de Facebook, fostul premier Dacian Cioloş.

"Să fiu bine înţeles: România are nevoie de o lege a salarizării unitare, una cu adevărat aplicabilă şi nu făcută doar pentru a ameţi sau anestezia aşteptări legitime. Avem nevoie mai ales de rezolvarea inechităţilor intra şi intersectoriale. Fără realism şi onestitate în modul de abordare a cifrelor, riscăm să vindem doar iluzii.

Şi riscăm să transferăm creşterea în buzunarul românilor, dar nu creşterea economică (pe care o putem arunca în aer) ci creşterea taxelor şi impozitelor pentru a plăti (de data aceasta mai scump decât în anii trecuţi, pentru că o facem premeditat) dorinţa unor politicieni de a-şi cumpăra capital politic cu banii românilor şi, mai rău, cu banii şi munca generaţiilor viitoare", a declarat Cioloş.

În opinia fostului premier, legea salarizării ar trebui să vină la pachet cu o viziune despre cum ameliorăm funcţionarea administraţiei publice, a organizării în Sănătate şi în Educaţie, dar şi cu cîteva explicaţii şi clarificări legate de viziunea majorităţii actuale privind abordarea salariului minim pe economie care înţeleg că este luat ca referinţă în calculele grilelor salariale.

"Fără această coerenţă minimă de abordare, riscăm să plătim scump experimentele profund populiste. Vă propun analiza avizată a lui Dragoş Pîslaru pe acest subiect. Cu argumente, aşa cum am lucrat noi anul trecut", a precizat Cioloş.