Cioloş: România este parte a Europei dacă ne asumăm acest lucru, aşa cum au făcut-o cei care au ieşit în stradă

România este parte a Europei dacă fiecare dintre noi ne asumăm acest lucru, cu încredere, cu viziune, cu curaj, aşa cum au făcut-o şi cei care au ieşit în stradă acum câteva săptămâni, a remarcat fostul premier Dacian Cioloş.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)

Despre Uniunea Europeană se vorbeşte frecvent într-un stil birocratic, cu un limbaj de lemn, ca şi cum Europa ar însemna numai directive, proceduri, bani, achiziţii, administraţie, a declarat sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, fostul premier Dacian Cioloş, cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la formarea UE.

"Pentru mine, Europa nu este Bruxelles. Este un spaţiu fără bariere pentru oamenii cu iniţiativă, pentru oamenii care vor să construiască în pace. Pentru mine, Europa înseamnă democraţie, solidaritate, libertate. 60 de ani de Europa înseamnă un timp în care pacea a creat prosperitate. Un timp care ne-a învăţat că prosperitatea are nevoie de mai mult decât de pace pentru a deveni bunăstare, interioară, în fiinţă, şi exterioară, în societate. Cred că aceasta este misiunea noastră pentru următoarea jumătate de secol de Europa, din ce în ce mai deschisă lumii", a declarat Cioloş.

Fostul premier a precizat că România este parte a Europei "dacă fiecare dintre noi ne asumăm acest lucru, cu încredere, cu viziune, cu curaj, aşa cum au făcut-o cei care au ieşit în stradă acum câteva săptămâni, aşa cum o fac aceia dintre noi care lucrează şi sunt bine integraţi în alte ţări europene, aşa cum o facem fiecare dintre cei care credem în destinul european al României".

"România şi Europa au nevoie de fiecare dintre noi" a adăugat Cioloş.