Cioloş, replică pentru Dragnea: Deficitul, depăşit prin măsurile populiste adoptate de PSD-ALDE

Neputinţa şefului PSD Liviu Dragnea de a explica fenomene economice se va traduce prin pierderi ce se vor simţi în buzunarul românilor, a tras un semnal de alarmă fostul premier Dacian Cioloş.
Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Florin Chirila/Epoch Times)

Deficitul bugetar a fost depăşit prin "măsuri populiste" adoptate anul acesta de guvernarea PSD-ALDE, a atras atenţia marţi, pe pagina sa de Facebook, fostul premier Dacian Cioloş, în replică la o serie de afirmaţii făcute de preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

"Văd că cineva care are azi toate frâiele puterii, dar şi responsabilitatea acestora, îmi cere să-i explic domnului Juncker cum stă treaba cu deficitul bugetar din România anului 2017. Nu am ce să-i explic eu domnului Juncker. Am explicat deja românilor de ce deficitul a fost depăşit prin măsuri populiste adoptate anul acesta de guvernarea PSD-ALDE", a declarat Cioloş.

În opinia fostului premier, adevărata problema e că neputinţa aceasta a liderului PSD Liviu Dragnea de a explica fenomene economice, în ciuda unor decizii de cheltuieli anunţate triumfalist, se va traduce prin pierderi ce se vor simţi în buzunarul românilor.

"Pentru că există riscul major ca ceea ce dă acum cu o mână, să trebuiască luat mai târziu cu două, tocmai din cauza iresponsabilităţii", a adăugat Cioloş, făcând trimitere la o analiză realizată pe această temă de fostul consilier de stat tehnocrat Ionel Dancă.

Reacţia lui Cioloş vine după ce Dragnea a dat asigurări că deficitul de 3% nu va fi depăşit, aşa cum avertizează Comisia Europeană.

"Când state mari au sărit peste deficitul de 3%, n-a fost nicio reacţie de la Comisia Europeană. În România, când nici măcar nu se pune problema să depăşim deficitul de 3%, ne tot arată cartonaşe galbene sau ne atenţionează. Programul de guvernare va fi pus în practică. Deficitul nu va fi depăşit, în schimb vrem să fim lăsaţi să dezvoltăm România. Toate aceste semnale care sunt date, bazate nu ştiu pe ce, din punctul meu de vedere sunt profund incorecte, cele care vin de la Comisia Europeană. Nu cred că aşa trebuie procedat cu un stat membru, chiar dacă este vorba de România", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Întrebat dacă va exista un răspuns pe acest subiect din partea României, Dragnea a răspuns că "e posibil", adăugând că pe tema asta poate vorbi "foarte bine" preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu Dacian Cioloş, "că se întâlnesc foarte des".