Cioloş, reacţie după ce Dragnea a dat liber "penalilor" în noul Guvern Dăncilă

Percepţia noţiunii de integritate şi moralitate se va înrădăcina în societate atunci când ea va fi aplicată de partide ca pe ceva firesc, de bun-simţ şi nu ca pe o "subversiune a statului paralel", a remarcat fostul prim-ministru Dacian Cioloş, după ce liderul PSD Liviu Dragnea a decis că "penalii" vor putea face parte din viitorul Guvern.
Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Florin Chirila/Epoch Times)

Fostul premier tehnocrat Dacian Cioloş a reacţionat după ce preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat că membrii de partid care sunt cercetaţi penal vor putea face parte din viitorul Cabinet Dăncilă.

"Cred că nu mai avem ce aştepta mare lucru de la cei pentru care noţiunea de integritate e interpretată ca o limitare a prezumţiei de nevinovăţie a unui cetăţean normal. Aici nu vorbim de cetăţeni normali ci de demnitari, care ar trebui să fie modele de moralitate.

Percepţia noţiunii de integritate şi moralitate se va înrădăcina în societate atunci când ea va fi aplicată de partide sau de oricine are pretenţia să-i reprezinte pe ceilalţi ca pe ceva firesc, de bun simţ şi nu ca pe o constrângere legală sau o “subversiune a statului paralel”.

Cel puţin noi asta o să facem la viitorul partid (nu, nu mai anunţ încă o dată lansarea partidului, îmi exprim doar nişte gânduri :)", a scris Dacian Cioloş pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că politicienii care au probleme penale vor putea face parte din Guvernul Dăncilă, argumentând că a luat această decizie pentru că nu mai vrea ca "alte instituţii" să aibă un cuvânt de spus în formarea Executivului. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne