Cioloş pune la punct TVR: Să nu mai difuzaţi interviul acordat cu bună credinţă emisiunii "Viaţa Satului"

Premierul Dacian Cioloş a luat o poziţie fermă după ce conducerea TVR a decis să amâne difuzarea interviului acordat emisiunii "Viaţa Satului", principalul motiv invocat fiind că premierul reprezintă imaginea de campanie a PNL.
Dacian Cioloş.
Dacian Cioloş. (Epoch Times)

Având în vedere decizia de amânare a difuzării interviului acordat emisiunii "Viaţa Satului", precum şi argumentele invocate de conducerea TVR, premierul Dacian Cioloş a solicitat televiziunii publice să nu mai difuzeze deloc respectivul material, reiese dintr-un comunicat remis de Biroul de Presă al Guvernului.

"Premierul Dacian Cioloş se pronunţă categoric împotriva difuzării interviului la o altă dată, alt interval orar sau alt canal al SRTV în afara celor agreate cu realizatorul emisiunii înainte de înregistrarea interviului, adică 27 noiembrie 2016, ora 10:45 pe canalul TVR 1 în cadrul emisiunii "Viaţa satului".

Prim-ministrul Dacian Cioloş nu autorizează difuzarea interviului într-un spaţiu de dezbatere electorală al nici unui partid având în vedere că scopul şi conţinutul interviului au fost exclusiv subsumate interesului cetăţenilor cu privire la politicile publice şi acţiunile Guvernului în domeniul agricol şi nu vizează în nici un fel campania electorală, partide sau oameni politici", se arată în comunicatul Guvernului.

Potrivit documentului citat, în cadrul interviului acordat, premierul Dacian Cioloş a menţionat o serie de informaţii de interes pentru fermieri şi a punctat rezultate la zi, raportate până la momentul înregistrării interviului. Or, transmiterea cu aproximativ trei săptămâni mai târziu a interviului ar necesita actualizarea unor informaţii cuprinse în respectiva înregistrare.

"În spiritul deontologiei profesionale şi din respect faţă de dreptul telespectatorilor la o informare corectă şi completă, vă solicităm să luaţi în considerare aceste argumente şi din acest moment să nu difuzaţi pe canalele SRTV sau pe alte canale online interviul acordat cu bună credinţă de prim-ministrul Dacian Cioloş, la solicitarea TVR, pe 23 noiembrie.

Este regretabil faptul că SRTV a schimbat condiţiile de difuzare a interviului după înregistrare, având în vedere că între timp nu au intervenit alte elemente care să modifice contextul în care a fost realizat interviul", a mai transmis Guvernul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne