Cioloş: PSD-ul lui Dragnea şi Dăncilă continuă campania populistă de atacare a Occidentului

Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Epoch Times România)

Fostul premier tehnocrat Dacian Cioloş a criticat luni, în termeni duri, atitudinea PSD-ului în relaţia cu Occidentul, acuzându-i pe social-democraţi de populism. Liderul PLUS a dat drept exemplu abordarea pe care o are ministrul PSD al Transporturilor Răzvan Cuc în cazul tronsonului 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva.

„PSD-ul lui Liviu Dragnea şi al Vioricăi Dăncilă continuă campania populistă de atacare a Occidentului sub pretextul apărării intereselor româneşti. Ministrul PSD al Transporturilor, Răzvan Cuc, nu întâmplător unul dintre favoriţii lui Dragnea, se războieşte de mai multe zile cu firma spaniolă care a construit tronsonul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva, aducând în discuţie demnitatea sa de român. După ce Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, a reziliat contractul cu constructorii spanioli, ministrul Cuc duce o adevărată campanie de imagine, ironizându-i pe 'străinii cei răi'. Un populism ieftin, care nu rezolvă problema de fond şi nu ne ajută pe noi, românii, să circulăm mai repede pe o autostradă terminată”, a scris Cioloş pe pagina sa de socializare.

Fostul premier precizează că nu ia apărarea firmei spaniole, „dar beneficiarul lucrării, CNAIR, trebuia ca, în timpul execuţiei acesteia, să facă mai multe rapoarte privind calitatea construcţiei şi să le dea publicităţii”.

„Da, contribuabilul român trebuia informat, deoarece acolo s-au folosit şi bani publici. Bani publici împreună cu bani europeni, pe care Guvernul PSD nu se agită să îi atragă. Ba, mai mult, fuge de ei, pentru că autorităţile europene verifică modul în care sunt cheltuiţi. Fără să le pese, de fapt, de lucrarea în sine, guvernanţii PSD s-au trezit să reacţioneze la spartul târgului pentru că doamna Dăncilă e în campanie electorală pentru prezidenţiale”, a afirmat liderul PLUS.

Nu în ultimul rând, fostul premier a mai avertizat că „dacă nu consultăm rapid nişte specialişti şi ne bazăm numai pe declaraţiile unui ministru populist, riscăm să ne trezim că spaniolii câştigă în instanţă şi noi rămânem şi fără autostradă, şi cu banii luaţi. Bani pe care nu-i plătesc Cuc şi Dăncilă, ci îi plătim noi toţi”.