Cioloş: "Nu am negociat nimic cu Dragnea! Nu înţeleg de ce Ponta lansează asemenea dezinformări!"

Fostul premier Cioloş îl acuză pe Victor Ponta de dezinformare, după ce acesta a susţinut că ar fi fost înţeles cu Dragnea înainte de ultimele alegeri parlamentare, pentru a conduce un guvern PSD-PNL.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (Florin Chirila/Epoch Times)

Fostul premier Dacian Cioloş neagă că ar fi negociat cu Liviu Dragnea să rămână premier în Guvernul PSD, idee acreditată de Victor Ponta, politician care, reamintim, e în război deschis cu liderul PSD. Într-o postare pe Facebook, Cioloş afirmă că nu doar că nu a negociat cu Dragnea ci a şi spus public, răspicat, că nu ar accepta să fie premier într-un guvern împreună cu PSD.

"Văd că Victor Ponta a scris că aş fi negociat cu Liviu Dragnea să rămân premier în guvernul PSD. O asemenea bazaconie n-am mai auzit de mult!

Nu numai că nu am negociat NIMIC cu Liviu Dragnea, dar am spus public, răspicat, de mai multe ori, că nu aş accepta să fiu Premier sau altceva într-un guvern împreună cu PSD, după alegerile din decembrie 2016", susţine Cioloş.

Fostul premier reaminteşte că, la vremea respectivă, a explicat "foarte clar" şi de ce nu a candidat şi anunţă că va continua să facă politică aşa cum îi spune conştiinţa, privind oamenii în ochi.

''Am acceptat să conduc un guvern independent care avea între altele, sarcina să organizeze două rânduri de alegeri. Nu puteam fi şi arbitru şi jucător.

Am crezut şi cred în continuare că adevărata politică trebuie să fie bazată pe onestitate şi pe ţinerea cuvântului dat, nu pe minciună şi manipulare.

Nu înţeleg de ce Victor Ponta lansează astfel de dezinformări pe piaţă, dar vă asigur că voi continua să fac politică aşa cum îmi spune conştiinţa, cu încredere şi privind oamenii în ochi. Altfel, mai bine merg şi-mi văd de meseria mea", adaugă fostul premier.

Reamintim că Victor Ponta a susţinut astăzi, pe Facebook, într-o postare în care pledează pentru preluarea PSD de către Tudose, că în ultima perioadă am tot avut guverne Dragnea (guvernul tehnocrat fiind unul dintre ele) şi că Dacian Cioloş nu a candidat nici pentru PNL nici pentru USR pentru că avea promisiunea lui Dragnea că va continua ca Premier al unui guvern PSD-PNL până în 2020.