Cioloş: Ne avem unii pe alţii. Nu suntem puţini şi nici neputincioşi. Vom construi o alternativă reală!

Dezamăgirea şi frustrarea generate de nominalizarea Vioricăi Dăncilă pentru postul de premier trebuie înlocuite cu implicare pentru construirea unei alternative reale, transmite Dacian Cioloş.
Premierul Dacian Cioloş
Premierul Dacian Cioloş (Eugen Horoiu)

Fostul premier Dacian Cioloş apreciază, printr-un mesaj postat miercuri seara pe pagina sa de Facebook, că PSD-ALDE au primit o a treia şansă de a guverna deşi nu au făcut nici măcar un minim efort pentru a-şi înţelege greşelile. Totodată, Cioloş lansează un apel la mobilizare şi reînnoieşte promisiunea că la următoarele alegeri va fi parte a soluţiei.

Reamintim că Cioloş a anunţat, recent, că Platforma România 100, ONG fondat împreună cu tehnocraţii săi, va genera un partid care să fie o alternativă la următoarele alegeri.

Redăm mesajul fostului premier:

Dragi prieteni,

Coaliţia PSD-ALDE a primit în această seară nu a doua, ci a treia şansă, după ce nu a făcut nici măcar un minim efort pentru a-şi înţelege greşelile. Există o logică a democraţiei care, din păcate, pare să nu se mai aplice în cazul acestor două partide.

Cred că decepţia noastră pentru astfel de situaţii trebuie transformată în capacitatea noastră de a oferi o alternativă, prin fapte.

Haideţi să înlocuim dezamăgirea şi frustrarea cu altceva: cu promisiunea că noi, fiecare dintre noi, vom face altfel, că vom reuşi să propunem soluţii care să fie acceptate şi sprijinite de societate.

La viitoarele alegeri trebuie să fim vocea decenţei, normalităţii şi speranţei. Altfel, fiecare astfel de guvernare ratată este o şansă în minus pentru o existenţă şi o evoluţie normală a noastră, ca ţară şi societate.

Ne avem unii pe alţii. Nu suntem puţini şi nici neputincioşi. Vom rezista şi vom construi o alternativă reală. Împreună!"