Cioloş: Lupta împotriva epidemiei nu e “dictatură”, aşa cum insistă PSD. Uitaţi-vă cum sunt suprimate libertăţile celor din Belarus!

Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Epoch Times România)

Dacian Cioloş, liderul partidului PLUS, a declarat, luni, că aşa-zisa “dictatură sanitară” despre care “PSD nu se opreşte din vorbit” este, de fapt, o încercare de a opri epidemia de Covid şi a adăugat că o “revoltă imatură” sub pretextul protestului pentru libertate nu ajută cu nimic. În acelaşi timp, Cioloş a arătat înspre Belarus, ca exemplu al unei dictaturi reale.

“Pe cei care vorbesc cu atâta uşurinţă despre dictatură şi cred că o societate funcţională care încearcă să se îngrijească de sine şi de fiecare membru al ei este una în care libertăţile nu îşi mai au locul îi invit să citească informaţiile şi să vadă imaginile care se transmit din Belarus. Aşa-zisa ‘dictatură sanitară’ despre care PSD nu se opreşte din vorbit şi pe care multe persoane cu o voce publică pregnantă nu se sfiesc să o înfiereze nu este altceva decât o încercare de a stopa o pandemie deocamdată fără leac, cu efecte dramatice”, a afirmat Cioloş pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, liderul PLUS a subliniat că adevărata dictatură nu se ocupă cu măşti care au rolul de a te proteja de o boală, ci scoate forţele de ordine în stradă şi le pune să îşi agreseze conaţionalii, ascunde şi minte în procesul electoral, discriminează persoane şi categorii sociale, interzice drepturi fundamentale.

“Şi îi e complet indiferent dacă îţi e sau nu bine, dacă te îmbolnăveşti tu sau familia ta. Dictatura nu vede oameni, ci numere tatuate pe pielea cetăţenilor săi pentru a-i îndosaria mai bine. Din respect pentru istoria noastră recentă, din respect pentru toţi cetăţenii români care au avut de suferit o jumătate de veac sub o dictatură cât se poate de reală, ar fi un gest de bună cuviinţă să nu mai invocăm cu atâta uşurinţă ideea dictaturii în orice context. Suntem liberi să criticăm guvernul şi politicienii, suntem liberi să spunem orice ne trece prin cap, cum suntem la fel de liberi să decidem cu cine vrem să votăm. Nu ajută la nimic revolta imatură în timpul unei pandemii sub pretextul protestului pentru libertate”, a adăugat Cioloş.

Totodată, Dacian Cioloş, a făcut un apel ca cetăţenii români să aibă un gând bun şi solitar cu locuitorii din Belarus care, în prezent, “au de înfruntat un aparat represiv care le suprimă fără nicio reţinere drepturile şi libertăţile”.

“Este o nouă lecţie despre spiritul libertăţii care va găsi mereu puterea de a se opune regimurilor construite pe oprimarea propriilor cetăţeni”, a conchis liderul PLUS.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne