Cioloş: Legea privind conversia creditelor să rezolve problemele oamenilor în dificultate, nu ale speculatorilor

Guvernul Cioloş a trimis recent la Curtea Constituţională legea privind conversia creditelor în franci elveţieni pentru a se asigura că va rezolva problemele oamenilor aflaţi în dificultate, nu pe cele ale speculatorilor, a explicat premierul Dacian Cioloş.
Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Florin Chirila/Epoch Times)

Legea privind conversia creditelor în franci elveţieni trebuie să rezolve problemele oamenilor aflaţi în dificultate, nu pe cele ale speculatorilor, a declarat, într-un comentariu pe Facebook, premierul Dacian Cioloş, după ce un internaut i-a reproşat că a decis să trimită actul normativ la Curtea Constituţională.

"Am încercat să-mi fac datoria faţă de cei pentru care am susţinut această lege cu amendamentele pe care le-am propus pentru ca legea să rezolve problemele oamenilor în dificultate şi nu ale speculatorilor, care au luat credite de milioane.

Dacă nu trimiteam noi legea, acum, înainte de a intra în vigoare, la Curtea Constituţională, ea putea să-şi facă efectul şi să fie contestată de unele bănci mai târziu, cu rezultate dezastruoase pentru beneficiari în cazul în care ar fi fost găsită cu elemente de neconstituţionalitate atunci", a arătat Dacian Cioloş.

Premierul a subliniat că, dacă se identifică acum elemente de neconstituţionalitate, legea poate fi încă modificată înainte de a intra în vigoare.

Replica lui Cioloş a fost destinată unei doamne care i-a reproşat pe pagina de Facebook că i-a stricat sărbătorile: "Vă «mulţumesc» pentru sărbătorile nefericite care mi le-aţi asigurat trimiţând Legea Conversiei CHF la CCR şi pentru că v-aţi făcut datoria faţă de bănci şi nu faţă de noi...".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne