Cioloş, în cursa internă PLUS pentru europarlamentare: România are nevoie de oameni competenţi

România are nevoie vitală de a fi reprezentată în Parlamentul European de oameni competenţi, a transmis fostul premier Dacian Cioloş, care s-a înscris în cursa internă PLUS pentru desemnarea candidaţilor la europarlamentare.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (Vlad Negrilă / Epoch Times)

Fostul premier Dacian Cioloş s-a înscris pe lista de candidatură internă pentru europarlamentare a noului partid PLUS şi şi-a argumentat decizia bazându-se pe experienţa îndelungată pe care o are în instituţiile europene şi pe faptul că a înţeles cum funcţionează Uniunea Europeană.

"Nu sunt singurul român cu o astfel de experienţă, dar sunt unul dintre cei care pot folosi această experienţa la cel mai înalt nivel. Desigur, mulţi mă vor acuza că nu urmăresc decât să plec departe de ţară, în cazul de faţă la Bruxelles. Dar nu este aşa, iar în perioada următoare am să fac tot ce îmi stă în putinţă să conving cât mai mulţi oameni de bunele mele intenţii. România are nevoie vitală de a fi reprezentată în Parlamentul European de oameni competenţi, care să lupte pentru binele tuturor românilor – atât al celor rămaşi acasă, cât şi al celor din diaspora. Ca să facem ţara noastră bine, e nevoie să punem la bătaie toată priceperea şi toată energia noastră, pe toate fronturile. A fi europarlamentar nu înseamnă a-ţi trăda ţara. Din contră! Iar planul meu e să începem să reconstruim România. Am de gând să muncesc pentru ţara mea şi voi face asta şi acasă, şi în Parlamentul European", a declarat Dacian Cioloş.

Fostul premier a subliniat că sunt primele alegeri la care participă noul partid PLUS.

"Vrem să facem cunoscute intenţiile şi planurile noastre pentru cât mai mulţi români. Noi, toţi cei care credem că România trebuie să se schimbe şi că se poate schimba, trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă. Şi să găsim curajul de a fi normali, de a ne asuma că suntem doar nişte oameni care uneori nu sunt perfecţi, dar sunt mereu oneşti. Aş vrea, în primul rând, să vedeţi în candidatura mea un îndemn la curaj. Să nu vă mai fie teamă de ce vor spune despre voi. Aveţi dreptul la o viaţă normală. Aerul viciat al politicii româneşti poate fi schimbat. E nevoie de curaj şi perseverenţă. Vă invit alături de noi, pentru că împreună putem schimba România", a precizat Dacian Cioloş.

PLUS a închis listele de candidatură internă pentru alegerile europene care vor avea loc în 26 mai 2019. În competiţia internă s-au înscris 186 de candidaţi. Urmează perioada de validare, în care candidaturile vor fi analizare din punct de vedere procedural. Lista de candidaţi eligibili va fi anunţată pe 12 ianuarie.

În perioada cuprinsă între 12 şi 15 ianuarie, membrii partidului vor vota candidaţii preferaţi printr-un sistem online securizat. Fiecare membru va putea acorda câte un vot pentru cinci candidaţi preferaţi.

În baza numărului de voturi vor fi aleşi primii 43 de candidaţi, care vor forma lista candidaţilor pentru alegerile europarlamentare ale PLUS, urmând ca Biroul Naţional să înainteze Consiliului Naţional spre validare lista finală de candidaţi la alegerile europene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne