Cioloş: Îl sfătuiesc pe Ciolacu să renunţe la naraţiunea "dictaturii sanitare". Va fi responsabil de o tragedie naţională

Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Epoch Times România)

Liderul partidului PLUS, Dacian Cioloş, i-a acuzat pe social-democraţi că doresc să capitalizeze politic criza generată de Covid prin lansarea şi susţinerea liniei narative a “dictaturii sanitare” şi folosindu-se de faptul că alegătorii sunt sensibili la astfel de mesaje după o perioadă lungă de izolare şi restricţii.

“Sunt foarte îngrijorătoare relatările din ultimele zile cu privire la bâlbele şi capacitatea scăzută a sistemului sanitar de a gestiona un număr din ce în ce mai mare de cazuri de COVID-19. Am citit şi am aflat despre confuzia generală în judeţele sau oraşele cele mai lovite, despre neputinţa unor DSP-uri de a îndruma corect oamenii cu teste pozitive care sunt în panică, despre numărul mic de medici care le fac faţă cu greu, în ture lungi şi obositoare, pacienţilor în stare gravă”, a precizat Cioloş, pe pagina sa de Facebook.

În opinia lui Dacian Cioloş, Guvernul trebuie să recurgă la o abordare mai decisă, mai concretă şi fără jumătăţi de măsură, altfel România s-ar putea îndrepta spre tragedii individuale şi comunitare care ar putea fi evitate, cel puţin “în ultimul ceas”.

“Ştiu şi că PSD a lansat şi susţinut o linie narativă a ‘dictaturii sanitare’ pentru că şefii acestui partid au avut date conform cărora electoratul este sensibil la astfel de mesaje şi este obosit după o perioadă lungă de restricţii şi izolare. Însă aş vrea să-l sfătuiesc pe domnul Ciolacu să renunţe rapid la încercările de a capitaliza politic această criză, pentru că altfel va fi responsabil direct şi fără scuze de o tragedie naţională”, a susţinut liderul PLUS.

Totodată, Cioloş a transmis că fiecare politician este ascultat de un număr mai mare sau mai mic de cetăţeni care au încredere în judecata şi în deciziile liderilor. Preşedintele PLUS a adăugat că a sosit momentul ca politicienii ţării să fie responsabili pentru viaţă românilor, altfel se vor face “vinovaţi de moartea unor semeni care cred în vorbele lor”.

“Trebuie să ne gândim să facem, după ce vom trece de criză, un pact naţional de sănătate publică. Cu o decizie de finanţare a sănătăţii pe termen lung pe care să o aprobe toate partidele, dar fără amestec politic după ce pactul este semnat. Altfel nu vom putea face paşi înainte şi nu vom scăpa de manageri de spitale impuşi politic, de şefi de DSP fără legătură cu medicina, de spitale subfinanţate şi de condiţii grele pentru puţinii medici care au rămas acasă”, a conchis liderul PLUS.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne