Cioloş: Foarte multă vreme România s-a poziţionat ca un actor pasiv în Uniunea Europeană

România este suficient de bine plasată geografic şi relaţional pentru a juca un rol mai activ în Europa, a opinat premierul Dacian Cioloş.
Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Florin Chirila/Epoch Times)

Foarte multă vreme România s-a poziţionat ca un actor pasiv în Uniunea Europeană, să vedem ce fac ceilalţi şi să vedem de ce grup ne legăm, a opinat miercuri, în cadrul evenimentului "Programul USR în dialog cu Platforma România 100", premierul Dacian Cioloş, întrebat "Cum poate România să joace un rol mai activ în UE?".

"Orice moment de criză e şi un moment de oportunitate şi în Uniunea Europeană trecem printr-o succesiune de crize care creează şi oportunităţi care trebuiesc valorificate. Din punct de vedere instituţional cred că România e suficient de bine plasată şi geografic şi relaţional pentru a juca un rol mai activ în Europa şi eu ca premier în acest an aşa am abordat lucrurile şi în contact cu vecinii din ţările UE dar şi în relaţie cu cele două ţări care joacă un rol de motor European – Franţa şi Germania", a precizat Cioloş.

În acelaşi timp, premierul susţine că avem nevoie de un gen de abordare similar şi cu Italia şi Spania, unde avem comunităţi numeroase de români şi "cred că în felul acesta ne putem plasa ca un actor mai activ, proactiv in procesul european".

"Dincolo de asta, România e unul din statele membre cu un potenţial de creştere economică în perspectivă bun, a mai precizat Dacian Cioloş, adăugând că, dacă ne jucăm bine cartea resurselor şi a poziţionării pe care o avem putem juca un rol important pe plan european în domeniu energetic. De altfel, şi industria auto este un domeniu în care am devenit şi putem deveni mai semnificativi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne