Cioloş e revoltat: Oameni fără scrupule! O să îi tăiem pensia lui Ciorbea

Partidul Mişcarea România Împreună (RO+) a reacţionat dur după ce Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a plecat în concediu de odihnă în timp ce Opoziţia şi procurorul general i-au cerut oficial să atace la Curtea Constituţională, fiind singurul în măsură să o facă, ordonanţa de urgenţă privind legile Justiţiei.
Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Florin Chirila/Epoch Times)

Mişcarea România Împreună a anunţat miercuri, în cadrul unui comunicat de presă, că se angajează politic să refacă întreaga structură a sistemului juridic pe care PSD şi ALDE "încearcă să o distrugă" în aceste zile şi, în acelaşi timp, să taie toate pensiile speciale pe care actuala putere politică "le foloseşte ca mită pentru persoanele aflate în sistem astfel încât acestea să susţină demantelarea Justiţiei".

Partidul condus de Cioloş a transmis că Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, ar trebui să iasă de urgenţă la pensie dacă doreşte să beneficieze de actuala pensie specială care i-a fost oferită pentru că, în curând, la viitoarele alegeri, forţele democratice din această ţară vor prelua conducerea politică şi vor schimba de urgenţă toate aceste măsuri care constituie o mită mascată prin care se cumpără complicitatea unor oameni fără scrupule.

"Este o ruşine ce fac PSD şi ALDE astăzi cu sistemul de justiţie. România nu este formată din corupţi şi infractori şi asta se va vedea încă de la următoarele alegeri. Vedem că sunt dispuşi să facă orice pentru a scăpa de puşcărie şi a rămâne la putere. Distrug sistematic şi premeditat sistemul de justiţie, pentru că îşi închipuie că vor scăpa.

Mituiesc funcţionari, demnitari, categorii sociale defavorizate, totul, într-o disperare fără seamăn şi nemaiîntâlnită într-o societate democrată. E o lecţie pentru noi, pentru că nu ne putem aştepta la altceva de la nişte oameni care cred că bugetul statului le aparţine personal şi, când sunt puşi în faţa evidenţelor, încearcă să distrugă justiţia pentru a nu suferi consecinţele.

Fac un apel la oamenii de bună credinţă din societatea românească, fie că sunt angajaţi ai statului, fie persoane private. Rezistenţa în faţa ticăloşiei este o probă de onoare şi demnitate. Este imperios necesar să ne demonstrăm că România în anul Centenarului nu este un eşec social. Că nu acceptăm dictatura hoţilor şi a impostorilor. Ceea ce face Victor Ciorbea, în calitatea sa de Avocat al Poporului, este o ruşine pe care cetăţenii României nu au de ce să şi-o asume şi să o suporte", a declarat Dacian Cioloş.