Cioloş, după poza virală cu Orban: Ştiu cel puţin trei succesori de-ai mei care au venit la Palatul Victoria cu scrumierele după ei

Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Epoch Times România)

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a declarat, vineri, că premierul Ludovic Orban ar trebui să îşi ceară scuze pentru încălcarea legii antifumat, după ce a fost surprins, într-o poză devenită virală pe Facebook, fumând în biroul său de la Guvern.

În plus, Cioloş a subliniat că orice pas greşit duce la scăderea încrederii populaţiei în autorităţi, în special în contextul crizei actuale din sectorul Sănătăţii, scoasă în evidenţă de pandemia de coronavirus.

„În martie 2016, am fost prim-ministrul României care a declarat clădirea Guvernului zonă ‘smoke-free’ înainte ca legea antifumat să intre în vigoare. Din păcate, ştiu cel puţin trei premieri care mi-au urmat la Palatul Victoria şi au venit cu scrumierele după ei în birouri. Îi recomand lui Ludovic Orban să-şi ceară scuze pentru acest contraexemplu pe care l-a dat azi, indiferent cine l-a fotografiat şi care sunt motivele pentru care ‘s-a scurs’ acea fotografie. Suntem într-o criză de sănătate publică şi orice pas greşit scade încrederea în autorităţi tocmai în momentul în care e extrem de mare nevoie de asta. Mai jos este ghidul pentru aplicarea legii antifumat realizat în 2016, valabil şi azi”, a susţinut Cioloş pe pagina sa de socializare.

Potrivit unor surse guvernamentale, poza respectivă a fost făcută în 25 mai de unul dintre participanţii la petrecerea surpriză organizată de consilierii premierului Orban cu ocazia zilei sale de naştere.

În fotografie pot fi văzuţi Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul de externe, Bogdan Aurescu, ministrul economiei, Virgil Popescu, ministrul transporturilor, Lucian Bode. Niciunul dintre ei nu purta mască de protecţie pe faţă, Orban şi Aurescu pot fi văzuţi fumând, în timp ce ministrul Popescu ţine un pahar, aparent cu o băutură alcoolică. De altfel, doar Turcan avea o mască, dar era plasată pe bărbia sa.

Totuşi, conform aceloraşi surse, în încăpere se mai aflau şi şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, ministrul Agriculturii, Adrian Oros şi deputatul liberal Ben-Oni Ardelean. Detalii aici.