Cioloş, după discursul lui Dragnea: Ar fi începutul sfârşitului dacă am ceda!

Fostul prim-ministru Dacian Cioloş i-a îndemnat pe români să nu cedeze în faţa liderului PSD, Liviu Dragnea, care intenţionează să arunce în aer justiţia ca să scape de problemele sale penale.
Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Florin Chirila/Epoch Times)

Prin discursul său de la Consiliul Naţional al PSD, Liviu Dragnea încearcă să-i obişnuiască pe români cu ideea că amnistia şi graţierea reprezintă un obiectiv naţional şi că Uniunea Europeană luptă împotriva României, şi nu împotriva regimului Dragnea, a afirmat, într-o emisiune Digi24, fostul premier Dacian Cioloş.

În opinia fostului prim-ministru, lui Dragnea îi e teamă că românii ar putea să iasă în stradă şi de aceea încearcă să normalizeze amnistia şi graţierea ca şi cum ar fi singura soluţie de resetare a justiţiei. În realitate, un astfel de demers reprezintă o punere a justiţiei la pământ. Cioloş recunoaşte nevoia de a corecta anumite lucruri în justiţie, dar subliniază că aceasta nu poate să fie făcută de nişte infractori, de către nişte oameni care au un interes direct în a modifica aceste legi pentru a-şi rezolva probleme personale.

În acelaşi timp, liderul noului partid PLUS crede că în PSD există oameni cărora le e teamă, care înţeleg ce înseamnă să îţi pui semnătura pe o astfel de decizie. Tocmai de aceea, liderul PSD continuă presiunile asupra propriilor oameni, dar mai ales încearcă să inducă ideea că ar fi un lucru normal o astfel de OUG pentru cetăţeanul de rând, pentru că orice om greşeşte şi este normal să-i ierţi greşeala când a greşit pentru că a fost împins s-o facă.

"Asta încearcă să ne facă Dragnea să înţelegem: că cineva l-a împins să greşească. Faptul că dânsul a băgat mâna în sacul banilor publici până la cot e un gest egal cu faptul că altcineva ar fi trecut strada pe roşu, încearcă să mizeze pe mila românilor faţă de dânsul, care vrea să salveze România, dar nu e lăsat de justiţie", a explicat Cioloş.

Fostul premier a depistat "pregătirea unui ton extremist, naţionalist", pe care Dragnea îl construieşte exact pe această idee: "orice om greşeşte, dar nu vedem de ce să ne plecăm noi capul în faţa străinilor care vin să ne dea lecţii".

"Aici nu e vorba despre o concesie care ar fi făcută domnului Dragnea ca să ne mai lase în pace, ci ar fi începutul sfârşitului, dacă am ceda. Ar fi o greşeală majoră", a subliniat Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne