Cioloş, despre Alianţa 2020: PNL e binevenit dacă va împărtăşi valorile şi proiectul pe care îl punem pe masă

PNL e binevenit, în măsura în care va împărtăşi valorile, principiile şi proiectul pe care îl punem pe masă, a transmis fostul premier Dacian Cioloş, făcând referire la "Alianţa 2020" realizată recent între PLUS şi USR.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (Vlad Negrilă / Epoch Times)

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a declarat, în cadrul emisiunii "În faţa ta", la Digi24, că PNL este binevenit să se alăture proiectului politic pornit alături de USR în măsura în care va împărtăşi valorile, principiile şi obiectivele puse pe masă de către cele două formaţiuni politice.

"Dacă mai puneţi un scaun acolo, probabil că data viitoare putem să oferim şi asta. Acum, serios vorbind, important e că s-a făcut un pas, noi am făcut acest pas. Se tot vorbeşte de unificarea opoziţiei, de coagularea opoziţiei. E binevenit şi PNL în măsura în care va împărtăşi valorile, principiile şi proiectul pe care îl punem pe masă", a declarat Dacian Cioloş, citat de site-ul informativ al PLUS.

Liderul PLUS a subliniat faptul că Alianţa 2020 cu USR nu îşi propune să fie o alianţă politică care să vândă poveşti.

"În momentul acesta ne e clar că noi, PLUS şi USR, avem deja un proiect politic. E nevoie de cineva care să poată să plătească pensiile şi salariile promise de alţii pe bune, să facem o politică pe bune şi e nevoie să le plătim dinamizând economia românească, nu aducând bani din străinătate, bani de împrumut. Noi asta ne propunem în mod concret. Nu o alianţă care să vândă poveşti", a punctat Dacian Cioloş.

Întrebat dacă a purtat discuţii cu PNL, fostul premier a precizat că, atunci "când PNL va fi dispus să discutăm, vom putea discuta."

"Există discuţii (cu PNL - n.r.). USR are discuţii în Parlament şi intervin pe anumite proiecte. Până să ajungem la un program de guvernare mai sunt alegerile prezidenţiale şi cele locale. Sunt necesare discuţii pentru a ne alinia la un program politic. Noi am făcut, în mare parte, acest lucru cu USR atunci când am început discuţiile. Nu ne-am aruncat pe a împărţi locuri pe listă, ci am discutat, în primul rând, de obiectivele politice pe care le avem", a subliniat Dacian Cioloş.

În acest context, liderul PLUS a reiterat faptul că principalul obiectiv al alianţei cu USR este să ofere o alternativă politică reală României, capabilă să ducă ţara într-o direcţie europeană.