Cioloş dă asigurări că nu va negocia principii: Aplicăm aceleaşi criterii pentru toţi, inclusiv pentru Goulard

Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Epoch Times România)

Liderul Renew Europe, Dacian Cioloş, a dat asigurări, într-un interviu pentru RFI, că grupul politic pe care îl conduce în Parlamentul European va aplica aceleaşi criterii de evaluare pentru toţi candidaţii la funcţia de comisar european, în contextul în care inclusiv unul dintre candidaţii susţinuţi de Renew se confruntă cu probleme de imagine.

"În mod foarte clar şi fără ezitare spun că vom aplica aceleaşi criterii de evaluare pentru toţi candidaţii pentru poziţia de comisari, inclusiv cei susţinuţi de grupul Renew Europe. Deci inclusiv pentru Sylvie Goulard. Voi propune (miercuri - n.r.) grupului Renew să luăm în considerare trei criterii. În primul rând, susţinerea şi apartenenţa la valorile europene, sprijinirea proiectului european. Vom taxa discursurile antieuropene pentru că un comisar european trebuie să susţină dezvoltarea Europei şi nu să o atace. Al doilea criteriu foarte important va fi integritatea şi evitarea conflictelor de interese. Orice candidat care are probleme în curs va trebui să le explice şi să le clarifice. Al treilea criteriu e legat de competenţă şi de viziune asupra portofoliului. Comisarul desemnat pentru un anumit portofoliu trebuie să demonstreze că cunoaşte domeniul şi că are o viziune, un proiect pentru portofoliul respectiv care să corespundă şi cu obiectivele politice pe care noi le avem şi care în mare parte se regăsesc şi în programul politic pe care Ursula von der Leyen, preşedinta aleasă a Comisiei Europene l-a prezentat în Parlamentul European. E când a fost votată", a declarat Cioloş.

Întrebat ce înseamnă "probleme în curs", liderul PLUS a explicat că este vorba de anchete care îi vizează direct sau indirect pe candidaţi.

"Anchete care îi vizează direct sau indirect, sunt lucruri care vor trebui clarificate pentru că, în caz contrar, asta riscă să slăbească inclusiv credibilitatea respectivului în acţiunea de comisar. Fără excepţie, vom cere deci aceleaşi clarificări şi Rovanei Plumb, şi lui Sylvie Goulard, şi lui Didier Reynders, şi lui Janusz Wojciechowski. Dacă-i vor convinge pe membri comisiei parlamentare care-i audiază, foarte bine, dacă nu, vor fi acţiuni în consecinţă", a avertizat Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne