Cioloş, avertisment pentru PSD-ALDE: Ar fi o greşeală fatală să dea OUG sau să-l suspende pe Iohannis

Fostul prim-ministru tehnocrat Dacian Cioloş, liderul noului partid Mişcarea România Împreună, a ţinut să le transmită un avertisment celor din coaliţia PSD-ALDE, care au demarat în forţă "reforma" justiţiei.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)

Ar fi o greşeală fatală pentru coaliţia PSD-ALDE să dea OUG pe coduri sau să treacă la suspendare preşedintelui, a avertizat marţi, pe pagina sa de socializare, fostul premier Dacian Cioloş.

"Un exemplu al nocivităţii votului de ieri privind modificarea Codului de Procedură Penală (vezi mai jos - n.r.). O să venim şi cu alte exemple, pentru că înainte de orice este important ca lumea să conştientizeze faptul că aici nu e vorba de niciun "stat paralel" de "desfiinţat" ci de cinism de cea mai joasă speţă din partea unor oameni care au fost votaţi să susţină demnitatea oamenilor, nu să o calce în picioare.

Îi avertizez pe cei care ne-au abuzat azi bunul simţ să NU se gândească să folosească în zilele următoare ordonanţa de urgenţă sau să treacă la suspendarea Preşedintelui pentru a grăbi furtul normalităţii! Pentru ei ar fi o greşeală fatală", a scris Cioloş.

Exemplul dat de RO+

"În noiembrie 2014, şapte tineri din Vaslui au torturat şi violat o fată de 18 ani timp de 3 ore. După ce tânăra a leşinat, au stropit-o cu alcool şi au violat-o din nou. S-a făcut dreptate după un an, cei şapte făptaşi primind pedepse între 6 şi 10 ani de închisoare.

Pe 18 iunie 2018, PSD şi ALDE au modificat în Parlament articolul 92 din Codul de procedură penală. Astfel, agresorul inculpat poate participa la audierea victimei sale. Cu alte cuvinte, dacă aceste prevederi ar fi fost în vigoare în 2015, tânăra violată ar fi trebuit să treacă prin calvarul unei audieri în prezenţa agresorilor.

După ce aceste modificări vor intra în vigoare, mii de victime ale violatorilor vor trebui să treacă prin această experienţă de coşmar."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne