Cioloş a început "curăţenia" în administraţie. Mai mulţi prefecţi şi subprefecţi au zburat din funcţii

Premierul Dacian Cioloş s-a apucat de schimbat prefecţi, mişcare care s-ar putea să nu fie pe placul social-democraţilor.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)

În cadrul şedinţei de joi, Guvernul Cioloş a decis să schimbe din funcţie mai mulţi prefecţi şi subprefecţi ca urmare a unor evaluări efectuate de Ministerul de Interne.

"S-au aprobat 21 de Hotârâri de Guvern care privesc schimbări şi numiri în funcţii de prefect şi subprefect. Dintre acestea avem nouă încetări ale exercitării funcţiei de prefect şi două ale funcţiei de subprefect. Avem zece numiri în funcţiile de prefect. E vorba de numiri de prefecţi în judeţele Alba, Argeş, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Brăila Gorj, Iaşi, Vaslui, Dâmboviţa şi Satu Mare.

Dintre aceste numiri, două sunt prin aplicarea mobilităţii, adică prin numirea în funcţia de prefect a subprefectului şi una prin numirea unui inspector guvernamental în funcţia de prefect. Celelalte sunt numiri cu carater temportar, prin detaşare, în condiţiile legii", a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, citat de b1.ro.

Aceste numiri vin în urma unei evaluări făcute de Ministerul de Interne. "S-a ţinut cont de activitatea prefecţilor şi de dorinţa lor de a se implica în politică. Iniţial, Guvernul ar fi vrut să organizaze concursuri pentru numirea în aceste funcţii, în condiţiile legii".

"Este o procedură care ia foarte mult timp. Şi probabil în momentul în care vom avea o modificare legislativă privind administraţia locală, vom ţine cont şi de modalitatea de stabilire a concursului. Va fi o perioadă de timp mai lungă până să se ajungă la concursuri. Probabil că aceste concursuri nu vom putea să le organizăm în acest mandat prea curând, aşa că a trebuit să avem aceste numiri tot cu caracter temporar", a adăugat Dan Suciu.

Lista prefecţilor demişi

1. Feneşer Gheorghe, prefect al judeţului Alba;

2. Oprescu Mihail Adrian, prefect al judeţului Argeş;

3. Ţintean Ioan, prefect al judeţului Bistriţa-Năsăud;

4. Macaleţi Costică, prefect al judeţului Botoşani;

5. Olteanu Nicu Lucian, prefect al judeţului Brăila;

6. Marinescu Ioan, prefect al judeţului Dâmboviţa;

7. Văcaru Alin Vasile, prefect al judeţului Gorj;

8. Avram Eugeniu, prefect al judeţului Satu-Mare;

9. Puică Andrei, prefect al judeţului Vaslui.

Lista înlocuitorilor

1. Murg Cornel, prefect al judeţului Alba (până astăzi a ocupat funcţia de subprefect)

2. Soare Cristian, prefect al judeţului Argeş;

3. Frenţ Ovidiu-Victor, prefect al judeţului Bistriţa-Năsăud; (până astăzi a ocupat funcţia de subprefect)

4. Nechifor Dan, prefect al judeţului Botoşani;

5. Cochino Mădălina, prefect al judeţului Brăila;

6. Jîjîie Antonel, prefect al judeţului Dâmboviţa;

7. Paraschivu Gheorghe, prefect al judeţului Gorj;

8. Bud Radu, prefect al judeţului Satu-Mare;

9. Olteanu Daniel, prefect al judeţului Vaslui.

În judeţul Iaşi, a fost numit în funcţia de prefect Grigoraş Marian, postul fiind vacant din data de 4 ianuarie a.c.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne