Ciolacu: Unii oameni cu agende personale vor demiterea lui Arafat de la şefia DSU

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Epoch Times România)

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marţi, la TVR 1, că susţine menţinerea lui Raed Arafat la conducerea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), subliniind că demiterea acestuia ar fi în interesul unora cu “agende personale” şi ar fi “una dintre cele mai mari greşeli” pe care le-ar putea face Guvernul Orban.

“Este una dintre cele mai mari greşeli pe care actualul Guvern ar putea să le facă. Sunt oameni care nu au agendă publică, au agendă personală şi cred că acest lucru se ascunde în schimbarea domnului Arafat. [...] Este unul dintre oamenii care au demonstrat şi realizat extraordinar de mult. Când nu munceşti şi nu faci nimic, nu greşeşti niciodată”, a precizat Ciolacu la TVR1, citat de Agerpres.

Declaraţiile lui Ciolacu vin în contextul în care în care, recent, întrebat despre demiterea lui Arafat pe care o parte din societatea civilă a cerut-o insistent după apariţia filmului cu intervenţia haotică de la Colectiv, ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat că există un audit la nivelul tuturor structurilor MAI, inclusiv la IGSU.

Vela a mai precizat că IGSU a avut şi părţi negative, precum prăbuşirea avionului din Munţii Apuseni din ianuarie 2014, Colectivul, Caracalul, Timişoara şi că atunci când apar atâtea probleme “ceva e putred în Danemarca”.

Nemulţumit, Raed Arafat s-a plâns, la Antena 3, că este ţinta unor mesaje coordonate şi intensificate după publicarea “faimosului film de la Colectiv”, însă a insistat că nu va pleca din funcţie de bună voie. Mai mult, secretarul de stat se declară victima unui complot în care sunt implicate inclusiv forţe străine. Detalii aici.