Ciolacu, reacţie la ameninţările ruşilor: Toată lumea ştie că periodic Rusia acţionează concret şi violent

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Epoch Times România)

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a reacţionat vineri pe pagina sa de Facebook, faţă de ameninţările proferate de purtătorul de cuvânt al MAE rus la adresa României, în contextul în care SUA plănuieşte să desfăşoare noi trupe militare pe teritoriul românesc. Ciolacu consideră drept “inacceptabilă” orice formă de ameninţare din partea Federaţiei Ruse şi afirmă că Moscova se simte deranjată de faptul că România îşi consolidează poziţia de “cea mai sigură ţară din regiune”.

Liderul PSD susţine în mesajul său că adevăratele tensiuni sunt generate “de ruşi şi nicidecum de NATO” şi afirmă că” toată lumea a înţeles că [...] Rusia periodic acţionează concret şi violent în vecinătate”.

„Orice formă de ameninţare din partea Federaţiei Ruse este inacceptabilă!
Faptul că România este şi se consolidează ca cea mai sigură ţară din regiune deranjează Moscova. Acest fapt este confirmat azi de Ministerul Afacerilor Externe rus.

Să nu uităm, însă, că istoria ne dă nouă dreptate în eforturile naţionale de a fi prosperi, liberi şi în siguranţă. Securitatea naţională se va consolida şi mai mult în lunile şi anii următori, iar 'arcul de tensiune' este generat de ruşi şi nicidecum de NATO.

După Georgia şi Ucraina, toată lumea a înţeles că dincolo de propaganda lor cu efecte negative, Rusia periodic acţionează concret şi violent în vecinătate. România, în schimb, va alege să întărească parteneriatele cheie. O eventuală prezenţă suplimentară americană în regiunea Mării Negre nu contravine în niciun fel Actului Fondator NATO-Rusia, ci ar constitui un răspuns adecvat militarizării accelerate a Crimeei şi a zonei Mării Negre de către Federaţia Rusă.

Totodată, avem nevoie ca ţara noastră să revină mai puternică, economic, social şi politic după crizele aduse de COVID-19.

O Românie în care oamenii să fie şi să se simtă în siguranţă, să trăiască decent şi să se simtă respectaţi nu ameninţaţi, e prioritatea PSD şi a mea personală, dincolo de alegeri”, a scris Marcel Ciolacu, vineri, pe platforma de socializare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne