Ciolacu: Moţiunea nu a reuşit! Acum întreaga responsabilitate se mută la Viorica Dăncilă

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Epoch Times România)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat marţi, după respingerea moţiunii de cenzură, că schimbarea guvernului ar fi fost acum anormală însă, odată cu votul de astăzi, întreaga responsabilitate se mută la Executiv.

„Moţiunea nu a reuşit. Din punctul meu de vedere a fost o şansă unică pentru Opoziţie pentru că au reuşit să se strângă toţi. A fost cea mai strânsă moţiune, dar să ţinem cont de voturile lejere faţă de aşteptările Opoziţiei. Eu recunosc în continuare greşelile făcute şi sper să nu le mai facem. Aş enumera începând cu schimbarea Guvernului Grindeanu, schimbarea Guvernului Tudose. Ar fi fost total anormală acum schimbarea Guvernului Dăncilă. Din punctul meu de vedere, acum întreaga responsabilitate se mută la Guvern, la doamna prim-ministru, care trebuie să arate, prin Guvernul condus de dânsa, mult mai multă transparenţă, credibilitate şi profesionalism”, a declarat Marcel Ciolacu, citat de Gândul, după votul pe moţiune.

Întrebat dacă este nevoie de o remaniere, social-democratul a răspuns afirmativ: „Eu consider că da. Chiar mai mult, consider că este nevoie de o responsabilitate”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a declarat că ar fi de acord şi cu o restructurare a Guvernului şi a opinat că poziţia Vioricăi Dăncilă, a PSD şi a ALDE s-a întărit acum, odată cu respingerea moţiunii de cenzură.

Reamintim că moţiunea de cenzură iniţiată de Opoziţie a fost respinsă marţi de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. Pentru a trece, moţiunea avea nevoie de 233 de voturi însă Opoziţia a reuşit să strângă doar 200.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne