Ciolacu: Guvernul zice că n-are bani de alocaţii. Dar găseşte când vine vorba de racolări

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (PSD)

Marcel Ciolacu, proaspăt ales preşedinte “plin” al PSD, a lansat, luni, un atac dur la adresa Guvernului Orban, acuzându-i pe liberali că nu sunt interesaţi de siguranţa şi bunăstarea copiilor ci doar de “negocierile pe sub masă” care să le asigure rămânerea la putere. În plus, liderul social-democrat a promis că PNL “va pleca acasă, de îndată”.

“Copiii NU au fost niciodată o prioritate pentru Guvernul Orban! Premierul care nu are bani nici pentru alocaţii, nici pentru tablete, nici pentru măşti gratuite pentru copii, găseşte în schimb bani atunci când vine vorba de racolat parlamentari pentru moţiunea de cenzură! Pentru Guvernul PNL începerea şcolii în condiţii de siguranţă nu este importantă.

De aceea nu s-au grăbit să le spună românilor care sunt regulile clare pentru instituţiile de învăţământ. Semafoare, declaraţii greşite pentru părinţi, ‘PEPSIglas’”, a susţinut Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Liderul PSD a mai afirmat că, drept dovadă că liberalilor nu le pasă de copii, doar “fondul de rezervă al Guvernului a fost realimentat la rectificare şi nu bugetul autorităţilor locale, în responsabilitatea cărora au pasat deschiderea şcolilor”.

Totodată, Ciolacu a acuzat Guvernul Orban că este interesat doar de “negocieri pe sub masă” prin intermediul cărora să poată rămâne “pe funcţii”.

“Fără scrupule, banii românilor sunt aruncaţi în stânga şi-n dreapta, doar doar PNL rămâne la guvernare! Le dau o veste proastă! NU vor reuşi! Vor pleca acasă! De îndată!”, a conchis Marcel Ciolacu.

Reamintim că, sâmbătă, Ciolacu a fost ales preşedinte al PSD, la Congresul desfăşurat în regim de videoconferinţă. Astfel, noul şef al social-democraţilor a obţinut 1.310 voturi în favoarea sa dintre cele 1.450 exprimate. Din echipa sa fac parte, printre alţii, Sorin Grindeanu în funcţia de prim-vicepreşedinte, Gabriela Firea, prim-vicepreşedinte, Vasile Dîncu pe poziţia de preşedinte al Consiliului Naţional, şi Paul Stănescu, secretar general.