Ciolacu ceartă presa: Nu-mi faceţi o vină pentru faptul că n-am murit la Revoluţie

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Nemulţumit că în spaţiul public i-a fost contestat faptul că ar fi luptat la Revoluţie, Marcel Ciolacu, lider al PSD şi preşedinte al Camerei Deputaţilor susţine că nu a primit niciun ban de la stat în baza titlului de „luptător remarcat pentru fapte deosebite” pe care-l deţine.

Mai mult, social-democratul a cerut presei să nu-i facă "nicio vină" din faptul că nu a murit la Revoluţie.

Redăm dialogul lui Ciolacu cu presa:

„Eu, în municipiul Buzău, am participat la Revoluţie. Sunt membru al unui club, Club 22 Buzău, sunt, mi se pare, doar 52 de membri. Am şi în statut, am şi spus, suntem cei care am apărat şi am acţionat în raza Palatului Comunal al municipiului.

N-am fost niciodată contestat, n-am făcut niciodată o fală din asta, dar acuma nu-mi cereţi să-mi fie şi ruşine.

Nu am solicitat niciodată nicio indemnizaţie pentru acest lucru de la statul român. Mă consider îndreptăţit să las copilului meu, să arate şi el la nepoţi că bunicul lor sau străbunicul lor a făcut ceva pentru această ţară.

Nu-mi faceţi o vină pentru faptul că n-am murit sau pentru că n-am stat în casă de Revoluţie. Sunt mândru că am fost la Revoluţie. N-am cerut niciun ban statului român pentru faptul că am fost la Revoluţie, dar nu mă faceţi vinovat de lucrul acesta, pentru că nu vă permit”.

Interesant este că, în timp ce Ciolacu susţine că n-a primit nicio indemnizaţie de la stat, Recorder arată că în baza certificatului pe care-l deţine, liderul PSD a obţinut un teren de un hectar în comuna Săpoca, lângă Buzău. Mai mult, la începutul acestui an, Marcel Ciolacu a depus cerere pentru a obţine cel mai nou titlu introdus prin lege: cel de „luptător cu rol determinant în victoria Revoluţiei Române”. Diferenţa dintre cele două titluri este că cel pe care l-a solicitat anul acesta vine la pachet cu o indemnizaţie lunară de 2.000 de lei. Cererea i-a fost aprobată.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne