Ciolacu, atac fără precedent la premier: "E timpul să plecaţi acasă sau la puşcărie"

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD
Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD (Epoch Times Romania)

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat miercuri, în Parlament, că moţiunea de cenzură va fi depusă pe 17 august şi l-a acuzat pe premierul Ludovic Orban că a creat „un haos imens” şi a adus “ţara în derivă”. În discursul său, liderul interimar al PSD a mai susţinut că Guvernul Orban a “amanetat sănătatea românilor şi sabotat economia” în cele 8 luni de pandemie în care a guvernat ţara.

Totodată, Ciolacu l-a ameninţat cu închisoarea pe şeful Executivului, acuzând că Guvernul Orban ar fi adus “un prejudiciu de peste 650 de milioane de lei”, şi ar fi comis “peste 800 de nereguli constatate de Curtea de Conturi”.

Atacul a fost lansat de Ciolacu cu prilejul prezenţei premierului Ludovic Orban în Parlament, unde acesta a fost invitat să prezinte raportul privind gestionarea pandemiei.

Redăm principalele declaraţii făcute de liderul PSD:

Un haos imens, cu o economie pusă la pământ şi cu şomaj galopant - asta este România după 9 luni de guvernare. O ţară în derivă, condusă de un guvern cu zero credibilitate, un guvern în care miniştrii se contrazic unul pe celălalt […].

Aţi scăpat total situaţia de sub control, aţi eşuat în gestionarea pandemiei, aţi eşuat în relansarea economiei, aţi încălcat toate promisiunile făcute românilor. […]

V-au interesat doar alegerile, furturile şi cât mai multe funcţii pentru rude şi pentru clientela din partid. [...]

Domnule Orban, de când v-aţi instalat la putere şi până astăzi, nu v-a păsat nici măcar o secundă nici de sănătatea românilor, nici de traiul lor de zi cu zi. Aţi avut o singură obsesie, alegerile anticipate – pentru asta aţi sacrificat tot […].

În timp ce românii erau închişi în case, aţi devalizat bugetul României în mod repetat. Sute de milioane de euro au ajuns în buzunarele prietenilor şi firmelor de partid. […] Întregul mecanism infracţional [...] a fost dezvăluit în raportul Curţii de Conturi publicat ieri. […] Vă deranjează că s-a aflat cum aţi jefuit bugetul public sub umbrela stării de urgenţă. [...]

Ar trebui să vă crape obrazul de ruşine, aţi vămuit sănătatea fiecărui român ca să aveţi bani pentru partid şi pentru propriile buzunare. Un prejudiciu de peste 650 de milioane de lei, peste 800 de nereguli constatate de Curtea de Conturi doar în starea de urgenţă […]. Asta este România condusă de dvs: o ţară vlăguită de resurse, cu o economie pusă pe butuci dar cu un PNL tropăind de nerăbdare să facă alegeri.

De asta vreţi să faceţi alegeri cu oric preţ – pentru că ştiţi că orice amânare va duce la pierderea puterii şi odată cu pierderea puterii, ştiţi că vă veţi pierde şi libertatea.

Noi nu ne opunem acestor alegeri însă sunteţi în stare să organizaţi alegeri în siguranţă, sau veţi îmbolnăvi toată România?

Românii trebuie să ştie care este strategia concretă pentru ca după alegeri să nu avem un val de înmormântări. Nu aşa aţi spus când i-aţi speriat pe români de Paşte, când i-aţi ţinut departe de biserici? [...]

Pentru a vă ţine la putere, aţi amanetat sănătatea românilor şi aţi sabotat economia. Dar gata! Vă ajunge! S-a umplut paharul!

Pe 17 august PSD va depune moţiunea de cenzură. Considerăm că e timpul să plecaţi acasă sau la puşcărie, în funcţie de faptele fiecăruia.

Vă invităm să urmăriţi materialul video

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne