Ciolacu ameninţă că va sabota rectificarea bugetară în Parlament. Critici acide la adresa PNL

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Epoch Times Romania)

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, vineri, că rectificarea bugetară anunţată de Ministerul Finanţelor este un act de “răzbunare faţă de popor” şi o măsură prin care PNL doreşte să continue “terorismul politic” actual. În plus, Ciolacu a oferit asigurări că rectificarea va fi “corectată” în Parlament.

“O rectificare a răzbunării faţă de popor! O rectificare bugetară care nu rezolvă niciuna dintre marile probleme ale ţării, făcută în bătaie de joc şi în dispreţul realităţii! Tăierile de venituri, anunţate de Putere drept ‘cele mai mari creşteri’ nu doar că sunt contrare legilor în vigoare, dar ele sfidează realitatea dată de explozia preţurilor şi de scăderea nivelului de trai”, a precizat Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Totodată, liderul PSD îi acuză pe liberali că, prin rectificarea bugetară, doresc să asigure “luxul prezidenţial” şi continuarea unui aşa-zis terorism politic prin racolarea de “primari din fonduri guvernamentale”.

“Dovada clară a bătăii de joc faţă de viitorul României. Bani doar de rapt şi de racolat! Nu investiţii, nu sprijin pentru agricultura românească afectată de secetă sau pentru economia naţională pusă pe butuci de măsuri aberante. O rectificare prin care s-a vizat doar asigurarea luxului prezidenţial, prin care s-au premiat serviciile şi s-au penalizat instituţiile care şi-au permis să controleze tunurile date sub pretextul pandemiei”, a mai scris Ciolacu.

Nu în ultimul rând, liderul interimar al social-democraţilor a dat asigurări că rectificarea va fi “corectată” în Parlament.

Tiradele lui Ciolacu vin în condiţiile în care, pe fundalul austerităţii bugetare impuse în principal de criza sanitară dar şi de faptul că în perioada guvernării anterioare PSD a pus în operă o sumedenie de măsuri populiste, liberalii au anunţat că nu vor majora pensiile cu 40% ci doar cu 14%, iar rectificarea bugetară prevede amânarea majorării salariilor profesorilor cu un an.