Ciolacu, ales noul presedinte al PSD la Congres: S-a împlinit visul meu şi al lui Paul Stănescu

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (PSD)

UPDATE: Marcel Ciolacu a fost ales, sâmbătă, preşedintele „plin” al PSD, la Congresul desfăşurat în regim de videoconferinţă. Astfel, noul şef al social-democraţilor a obţinut 1.310 voturi în favoarea sa din cele 1.450 exprimate.

„Aş dori să vă mulţumesc pentru votul de astăzi, sunt onorat, dar sunt foarte obligat. Dragi camarazi, votul de astăzi nu este dat lui Marcel Ciolacu, votul de astăzi este dat unei echipe a PSD”, a declarat Marcel Ciolacu.

Totodată, noul şef al social-democraţilor a ţinut să răspundă atacurilor lansate la adresa sa, în timpul congresului, de către baronul PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu.

„Marcel Ciolacu vă asigură de două lucruri, ca să fiu foarte bine înţeles şi auzit de la Bucureşti până la Vaslui. Marcel Ciolacu când se trezeşte dimineaţa se uită foarte bine în oglindă şi vede cât este de înalt şi cât este de mare. Am dus această echipă cât se poate de bine. Eu şi dl Stănescu am avut răbdarea necesară, timpul de a vorbi cu fiecare coleg în parte şi de a găsi cele mai bune soluţii pentru PSD”, a fost replica liderului PSD.

Şeful social-democraţilor a adăugat că se simte „împlinit, în visul meu şi al domnului Stănescu, că astăzi am reuşit să facem cea mai performantă echipă în acest moment în PSD”.

Precizăm ca din cele 1.450 de voturi exprimate, 1.310 au fost pentru echipa lui Ciolacu, 91 pentru Eugen Teodorovici, iar 49 de voturi au fost nule.

* * *

Congresul extraordinar în care membrii PSD îşi vor alege noua conducere se desfăşoară online, sâmbătă, prin sistem de videoconferinţă. La funcţia de preşedinte al PSD candidează Marcel Ciolacu – preşedintele interimar al partidului - şi Eugen Teodorovici, fostul preşedinte executiv.

Iată cum arată noul staff PSD propus de Marcel Ciolacu:

Echipa cu care candidează Marcel Ciolacu:

Sorin Grindeanu - prim-vicepreşedinte

Gabriela Firea - prim-vicepreşedinte

Vasile Dîncu - preşedinte al Consiliului Naţional

Paul Stănescu - secretarul general

Vicepreşedinţi pe domenii:

1. Lia Olguţa Vasilescu - social

2. Gabriel Zetea - infrastructură

3. Doina Fedorovici - administraţie

4. Mihai Tudose - economie

Vicepreşedinţi regionali:

1. Claudiu Manda

2. Titus Corlăţean

3. Daniel Băluţă

4. Ionuţ Pucheanu

5. Radu Moldovan

6. Laurenţiu Nistor

7. Vasile Gliga

8. Dragoş Benea

Contracandidatul lui Ciolacu şi fervent contestatar al său, Eugen Teodorovici candidează singur şi nu se ştie dacă va fi prezent sau nu la Congresul a cărui desfăşurare a încercat să o amâne printr-un demers făcut la Tribunal în care contesta actuala conducere interimară a partidului.