Ciocolata incetineste imbatranirea

Ciocolata Ritter Sport expusa intr-un magazin din Germania.
Ciocolata Ritter Sport expusa intr-un magazin din Germania. (Andreas Rentz / Getty Images)

Centrul de Cercetare pentru sanatate si nutritie din Hershey, Pennsylvania a confirmat faptul ca ciocolata incetineste imbatranirea, potrivit unui articol publicat in revista «Chemistry Central».  

In studiu au comparat proprietatile de cacao cu pulberile din fructe. Rezultatele au aratat ca ciocolata contine mai multi antioxidanti si flavonoizi. Ciocolata neagra a demonstrat aceleasi rezultate. Potrivit cuvintelor Dr. Debra Miller: "Boabele de cacao produse foarte benefice care pot oferi un flux de substante nutritive importante in organism."

Antioxidantii si flavonoizii care furnizeaza efectul anti-imbatranire sunt pigmenti naturali din plante care le protejeaza impotriva oxidarii. Organismul uman nu le produce, de aceea acestea pot fi obtinute numai prin consum de alimente.

Ciocolata neagra contine polifenoli, iar cea alba nu contine polifenoli, deoarece aceasta din urma nu contine cacao. Ciocolata calda reduce cantitatea de antioxidanti, pentru ca acestia isi pierd integritatea la temperaturi ridicate.

Avantajele ciocolatii au fost studiate extensiv. Nutritionistul Herve Robert a declarat ca ciocolata nu ingrasa daca este consumata in cantitati moderate si ca ciocolata imbunatateste starea de spirit. Aceasta stimuleaza productia de endorfine de catre organismul care afecteaza centrul placerii din creier.

Atunci cand o persoana consuma o cantitate moderata de ciocolata, ca parte a unei diete echilibrate, nu este predispusa la ingrasare. Pentru un copil, rata zilnica este de aproximativ zece grame de cacao, iar pentru adulti sase-sapte grame, raporteaza Impre.com.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură