Ciocniri violente la un miting în California

Cel puţin 21 de persoane au fost arestate şi 11 au fost rănite în timpul unor ciocniri între susţinătorii preşedintelui american Donald Trump şi opozanţii săi în Berkeley, California.
Protest violent între susţinători şi opozanţi ai preşedintelui Donald Trump în Berkeley, California, 15 aprilie 2017.
Protest violent între susţinători şi opozanţi ai preşedintelui Donald Trump în Berkeley, California, 15 aprilie 2017. (Captură Foto)

Aproximativ 200 de persoane s-au adunat sâmbătă în Martin Luther King Jr. Civic Center Park pentru a ţine un miting sub sloganul “Ziua Patrioţilor”, dar au izbucnit ciocniri între două grupuri de manifestanţi pro şi anti-Trump, după ce numărul acestora a ajuns la 300 - 700 de persoane.

Poliţia din Berkeley a declarat că o mare parte a mulţimii de manifestanţi s-a deplasat din parc în stradă, unde au izbucnit unele conflicte.

Manifestanţii s-au insultat şi au aruncat cu pietre şi alte obiecte unii împotriva altora. O parte dintre manifestanţi au folosit un container imens pe post de berbec în timp ce s-au deplasat în jurul perimetrului parcului. Mai multe artificii şi bombe fumigene au fost aruncate asupra manifestanţilor şi unii dintre ei au fost atacaţi cu spray cu piper.

Forţele de ordine s-au ciocnit la rândul lor cu manifestanţii şi au efectuat mai multe arestări.

“Vom evalua orice înregistrări video din zonă, precum şi materiale video trimise de public şi, probabil, vom trimite mandate de arestare unor persoane”, a declarat pentru CNN purtătorul de cuvânt al poliţiei din Berkeley, Byron White.

Mai mult, poliţia din Berkeley a declarat că a ştiut de o perioadă de timp despre faptul că vor avea loc mitingul şi protestul.

“Obiectivul nostru principal este acela de a ne asigura că oamenii din comunitatea noastră au posibilitatea să pună în aplicare drepturile prevăzute de Primul Amendament”, a susţinut sergentul de poliţie Andrew Frankel.

Potrivit autorităţilor, 11 persoane au fost rănite în ciocnirile violente, o persoană fiind înjunghiată.

Incidentul a avut loc în timp ce alte câteva mii de manifestanţi s-au adunat sâmbătă în mai multe oraşe din SUA pentru a face presiuni asupra preşedintelui Donald Trump ca să publice declaraţia de venituri. Aceste proteste au coincis cu expirarea termenului limită pentru depunerea declaraţiilor fiscale.

Peste 150 de proteste şi marşuri au avut loc în oraşe importante din SUA precum Washington DC, New York City, Los Angeles, Denver sau Philadelphia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe