Ciocniri cu politia la G7

Proteste împotriva summit-ului G7 în Garmisch-Partenkirchen, Germania.
Proteste împotriva summit-ului G7 în Garmisch-Partenkirchen, Germania. (Joerg Koch/Getty Images)

Protestatarii germani din oraşul Garmisch-Partenkirchen s-au ciocnit cu forţele de ordine în timpul summit-ului G7, liderii naţiunilor prezente având pe agenda de discuţii subiecte precum scandalul corupţiei la vârf în FIFA şi controversatele tratate comerciale cunoscute sub numele d e TTIP şi CETA.

Politia a răspuns cu gaze lacrimogene în momentul în care un grup de protestatari a încercat să spargă cordonul de ordine. Protestatarii au răspuns violent, aruncând sticle atunci când forţele de ordine au desfăşurat în zonă trupe speciale.

Numărul de protestatari a fost estimat de poliţie la 3-4 mii în timp ce organizatorii vorbeau de peste 7 mii de persoane.

Pe agenda summit-ului, la care au participat Marea Britanie, Franţa, Germania SUA, Italia Canada şi Japonia, se află şi corupţia internaţională, în special cazul oficialilor FIFA, anchetaţi în SUA şi Elveţia.

O altă problema foarte spinoasă în europa este ce a tratatului comercial TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership) dintre SUA şi UE, extrem de controversat în Europa, dat fiind că oferă prerogative prea mari investitorilor, în detrimentul suveranităţii statelor membre.. Negocierile la acest tratat durează deja de 700 de zile, şi se desfăşoară în cel mai adânc secret.

Organizaţia-umbrelă Stop-TTIP din Germania îşi propune să strângă până în octombrie anul curent 2 milioane de semnături pentru a opri acordul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe