Cinepolitica: "Războiul Regelui"

Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica aduce, între 20 şi 23 aprilie, la Cinema Elvira Popescu, câteva dintre cele mai importante filme recente cu tematică politică, în premieră în România. În secţiunea de program special a festivalului va fi prezentat şi filmul "Războiul Regelui", duminică, 23 aprilie, 2017 la ora 19:00, la Institutul Balassi.
Scenă din filmul "Războiul regelui" în regia lui Trevor Poots
Scenă din filmul "Războiul regelui" în regia lui Trevor Poots (Cinepolitica)

Cu un concept original şi inovator pe plan european, Cinepolitica este festivalul care dezvăluie publicului, prin intermediul artei cinematografice, mecanismele şi motivaţiile politice care îşi pun amprenta asupra realităţii.

Competiţia internaţională a festivalului include o selecţie relevantă de lungmetraje recente din întreaga lume care abordează, într-o manieră specifică, zona politicului şi implicaţiile sale. Filmele sunt evaluate de un juriu care include experţi în cinema, jurnalism, istorie şi politică.

Epoch Times vă prezintă filmele din competiţie. Printre acestea se numără şi filmul:

THE KING WHO TRICKED HITLER / RĂZBOIUL REGELUI

(România, 2016) 50'

Regia: Trevor Poots

Regizorul filmului "Războiul regelui", Trevor Poots
Regizorul filmului "Războiul regelui", Trevor Poots (Cinepolitica)

Narator: Marcel Iureş

Aceasta este ultima dintre marile poveşti nespuse ale celui de-al Doilea Război Mondial, dezvăluită de ultimul Şef de Stat din acele vremuri rămas în viaţă, Regele Mihai I al României. “Am luat trenul spre Berlin să vedem ce ar fi rezervat cealaltă cale şi am avut un prânz cu Hitler. Nu a fost deloc o întâlnire plăcută.” Este povestea deciziei unui Rege care, într-un punct critic în al Doilea Război Mondial, a renunţat la sprijinul acordat Germaniei, îndreptând România spre Aliaţi, grăbind sfârşitul războiului.

Este o poveste a intrigilor de palat şi o poveste a decepţiilor. De la Palatul Buckingham spre Bucureşti. De la Moscova spre Washington. Semnale diplomatice pierdute, spioni aristocratici, şantaj sub ameninţarea pistolului. Şi curajul unui tânăr rege îndrăzneţ.

Scenă din filmul "Războiul regelui" în regia lui Trevor Poots
Scenă din filmul "Războiul regelui" în regia lui Trevor Poots (Cinepolitica)

Izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial găsea România ca o naţiune tânără, de abia atingând vârsta de 20 de ani.

Este un documentar istoric selecţionat de History Chanel UK în ianuarie 2017. De asemenea a fost selectat în Competiţia oficială la Pessac Internaţional Film Festival în Franţa.

Epoch Times România este partenerul media al Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură