Cinepolitica: "Momentul de graţie"

Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica aduce, între 20 şi 23 aprilie, la Cinema Elvira Popescu, câteva dintre cele mai importante filme recente cu tematică politică, în premieră în România. În cadrul galei de închidere va fi prezentat filmul "Momentul de graţie", duminică, 23 aprilie, 2017 la ora 21:00.
Scenă din filmul "Momentul de graţie"
Scenă din filmul "Momentul de graţie" (Cinepolitica)

Cu un concept original şi inovator pe plan european, Cinepolitica este festivalul care dezvăluie publicului, prin intermediul artei cinematografice, mecanismele şi motivaţiile politice care îşi pun amprenta asupra realităţii.

Competiţia internaţională a festivalului include o selecţie relevantă de lungmetraje recente din întreaga lume care abordează, într-o manieră specifică, zona politicului şi implicaţiile sale. Filmele sunt evaluate de un juriu care include experţi în cinema, jurnalism, istorie şi politică.

Epoch Times vă prezintă filmele din competiţie. Printre acestea se numără şi filmul:

THEIR FINEST / MOMENTUL DE GRAŢIE

(Marea Britanie, 2016) 1h57'

Regia: Lone Scherfig

Lone Scherfig, regizorul filmului "Momentul de graţie"
Lone Scherfig, regizorul filmului "Momentul de graţie" (Cinepolitica)

Cu: Gemma Arterton, Sam Claflin, Bill Nighy

Cândva, nu foarte demult, în momentele cele mai întunecate ale celui de-al Doilea Război Mondial, cinematografia a fost unicul mijloc pentru ridicarea moralului unei întregi naţiuni.

"Momentul de graţie"
"Momentul de graţie" (Cinepolitica)

Acţiunea filmului se plasează în Londra anilor '40, în perioada de maximă slăbiciune a rezistenţei britanice în faţa agresiunii naziste. Divizia de Film a Ministerului Britanic de Interne o angajează pe scenarista Catrin Cole să aducă o perspectivă feminină asupra campaniei naţionale de propagandă, menită să menţină vie speranţa populaţiei în urma efectelor tăvălugului Blitzkriegului. Privită de sus de colegii de breaslă şi chiar de propriul soţ, aceasta va reuşi să se impună într-o lume profesională nepregătită încă pentru potenţialul creativ al sexului frumos.

"Momentul de graţie"
"Momentul de graţie" (Cinepolitica)

Povestea şi filmul pe care încearcă să le construiască atât pentru guvern, cât şi pentru poporul britanic ar putea schimba însuşi cursul războiului, prin infuzia de optimism şi credinţă în propriile forţe. Un film de epocă plin de detalii sublim recreate, încărcat de emoţie, dramatism dar şi de umor britanic autentic.

Epoch Times România este partenerul media al Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură