Cinepolitica: "La drum cu tata"

Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica aduce, între 20 şi 23 aprilie, la Cinema Elvira Popescu, câteva dintre cele mai importante filme recente cu tematică politică, în premieră în România. În secţiunea de program special a festivalului va fi prezentat şi filmul "La drum cu tata", duminică, 23 aprilie, 2017 la ora 16:00.
Scenă din filmul "La drum cu tata" în regia lui Anca Miruna Lăzărescu
Scenă din filmul "La drum cu tata" în regia lui Anca Miruna Lăzărescu (Cinepolitica)

Cu un concept original şi inovator pe plan european, Cinepolitica este festivalul care dezvăluie publicului, prin intermediul artei cinematografice, mecanismele şi motivaţiile politice care îşi pun amprenta asupra realităţii.

Competiţia internaţională a festivalului include o selecţie relevantă de lungmetraje recente din întreaga lume care abordează, într-o manieră specifică, zona politicului şi implicaţiile sale. Filmele sunt evaluate de un juriu care include experţi în cinema, jurnalism, istorie şi politică.

Epoch Times vă prezintă filmele din competiţie. Printre acestea se numără şi filmul:

DIE REISE MIT VATER / LA DRUM CU TATA

(Germania/România/Ungaria/Suedia, 2016) 1h47'
Regia: Anca Miruna Lăzărescu

Anca Miruna Lăzărescu
Anca Miruna Lăzărescu (Cinepolitica)

Cu: Alex Mărgineanu, Răzvan Enciu, Ovidiu Schumacher

Un road movie a cărui acţiune începe în 1968 la Arad. Mihai şi Emil sunt doi fraţi de origine româno-germană ce au un singur lucru în comun: grija pe care i-o poartă tatălui lor bolnav.

Mihai, fratele mai mare, este medic şi, cu inima uşor îndoită, informator al securităţii. Pare să se fi împăcat cu viaţa sa din România ceauşistă. Emil luptă cu înfocare împotriva amprentelor staliniste, intrând astfel în situaţii din care numai prudenţa fratelui său mai mare îl mai poate salva. Cei doi, împreună cu tatăl lor pleacă spre Dresda - cel mai apropiat loc unde acesta poate beneficia de operaţia care l-ar putea salva.

Scenă din filmul "la drum cu tata" în regia lui Anca Miruna Lăzărescu
Scenă din filmul "la drum cu tata" în regia lui Anca Miruna Lăzărescu (Cinepolitica)

Contextul politic destul de instabil le deturnează însă planul. Pe drum întâlnesc tancurile sovietice care se îndreptau spre Cehoslovacia şi sunt forţaţi să ajungă într-o tabără temporară din RDG. Cu graniţa germano-cehoslovacă închisă, singura modalitate de a fi repatriaţi este să primească viză de tranzit prin Republica Federală Germană.

Epoch Times România este partenerul media al Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica